Al enige tijd zijn er ver-lego-de versies van verschillende games te koop. Zoals bijvoorbeeld Lego Batman en Lego Indiana Jones. In deze serie is er ook Lego Harry Potter, een game die vorig jaar uitkwam voor de Xbox 360, PlayStation 3, PlayStation Portable, Nintendo Wii, DS, 3DS, Windows en zelfs iOS. Nu, net een paar weken na de release van de PS Vita is deze game er ook voor dit formaat.

Om maar gelijk met de deur in huis te vallen, je merkt gelijk dat het een titel is die niet speciaal is ontwikkeld voor de PS Vita. Als ik de game naast de PSP versie leg dan merk ik weinig verschil. Zelfs de graphics zijn niet direct noemenswaardig veel mooier en dus voor een PS Vita erg mager. Zeker als je de game bekijkt op een Xbox 360, PlayStation 3 of PC, dit moet ook kunnen op de PS Vita !

Het verhaal van de game is natuurlijk gebaseerd op Harry Potter en dan de laatste leerjaren 5 t/m 7. Ook wanneer je niet alles gezien/gelezen hebt van Harry Potter is het verhaal goed te volgen. De gameplay wordt verder in het spel wel saai omdat je eigenlijk steeds hetzelfde aan het doen bent namelijk rondlopen, dingen verzamelen en spells casten.

De game lijkt dan ook heel erg bedoeld voor kinderen omdat er ook best wat meer uitdagende puzzel elementen in verwerkt zouden kunnen worden. Maar kijk je hier doorheen is Lego Harry Potter ook voor de wat oudere vermakelijk. Door het spel heen krijg je ook verschillende cutscenes te zien die jammer genoeg ook direct van de PSP geport lijken. Dit levert niet het HD beeld dat je verwacht op je PS Vita.

De controls zijn enigszins aangepast aan de PS Vita. Zo kan je bijvoorbeeld het touchscreen gebruiken om te schieten, maar dat werkt ook met de vierkant toets.Verder beweeg je met de linker analoge stick of d-pad en verander je van spell met de rechter analoge stick. Dit laatste kan je ook doen met de schouderknoppen. Hierdoor had de rechter analoge stick gebruikt kunnen worden voor het draaien van de camera. Iets wat nu dus niet gaat en soms ontzettend irritant kan zijn. Ook nu lijkt het weer alsof de game gemaakt is voor een console zonder rechter analoge stick (PSP).

Ondanks al deze minpunten blijft het een leuke vermakelijke game, leuk als tussendoortje. Het enige mindere is dat er net met de PS Vita launch een hele rij games zijn uitgekomen die een stuk beter zijn dan Lego Harry Potter. Gameplay 7/10Fun 7/10Levensduur 7/10Graphics 6/10Originaliteit 6,5/10 Totaal 6,7

Witchy

About Witchy

Getrouwd met Mike en mama van dochters Tessa en Ize. Werkzaam als doktersassistente en gamed al jaren. Favoriete console is de PlayStation 4 en Ninendo Switch. Het liefste speelt ze games op de laptop games zoals World of Warcraft, Two Point Hospital en de Sims 4 . Via de MMORPG WoW heeft ze haar man Mike ontmoet.

View all posts by Witchy

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.