Vanaf 29 februari kun je weer old skool knallen in Nexuiz.
Eeuwenlang hebben de Kavussari en de Forsellians gevochten. En nu is er dan eindelijk een fragiele wapenstilstand. Tenminste, in het oorlogsgebied. De twee stammen haten elkaar zo erg dat ze hebben besloten nog wel tegen elkaar te mogen strijden in arena’s. Deze gevechten zijn uitgegroeid tot entertainment en worden door het hele sterrenstelsel uitgezonden. Het spektakel word ook wel The Nexuiz Competition genoemd.
Nexuiz is een klassieke first person shooter zoals we die kennen van Quake3 en Unreal Tournament. Wie van dit soort snelle shooters houdt zal Nexuiz waarschijnlijk geweldig vinden. Je gaat de strijd aan in 9 arena’s met 9 verschillende wapens en meer dan 100 ‘Dynamic Mutators’, zoals Jetpacks, Uber-Nuke, Low Gravity, Big Head Mode in Team Death Match modes en mijn favoriet, Capture The Flag.
De game draait op een Crytek3 engine, het is zelfs de eerste game na Crysis 2 die gebruik maakt van die technologie. De game is digital only ( XBLA, PSN , Steam) en wordt gemaakt door een kleine indie developer genaamd Illfonic. Voor 800 Microsoft Points heb je de game binnen. Nexuiz zal deze lente ook verschijnen op de Playstation 3 en PC.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.