Gotham City Impostors kun je geen normale shooter noemen. De gekke quotes vliegen om je oren, “Salt and pepper in the wound ha ha”, “Funny Bunny ha ha ha” of “A hero laughs last ha”. Dat zijn de zinnen die om je oren vliegen als je gedood wordt door je tegenstander. Een hele stad vol met Batman en Joker wannabe’s. Als de echte Bat van huis is dansen de wannabe’s door de stad.

InstallerenGotham City Impostors is een download only spel. Dus voor je iets kan gaan doen moet je hem downloaden. Ik heb de PC versie, dus ik heb mijn code in Steam ingevoerd en gewacht tot de 5 GB binnen was. Dan ga je installeren. Misschien vraag je je af waarom ga je ons dat nu vertellen…. Nou behalve het spel moet je ook Windows Games live installeren en dat vond ik een hoop gedoe. Je moet inloggen met een live ID. Ik dacht mijn MSN, maar nee het was mijn Xbox Login (welke toevallig het zelfde is als MSN, maar toch met een ander wachtwoord). Gelukkig heb ik een Xbox. Dan ben je online via je Xbox op je PC. Zet vooral je Xbox niet aan, want dan gooit hij je uit het spel! Ook moet je nog wat updates doen voor je kunt spelen.

BeginnenDan kunnen we eindelijk gaan spelen. Voor je begint is het raadzaam om de tutorial ‘initiation’ even te doen. Je wordt door Bats ingeleid in de Batscene. Deze initiation leert je alle gadgets en wapens te gebruiken. Zo leer je vliegen met je “Glider Rig” cape, voortbewegen met je “Grapple Gun” of ramps gebruiken met je roller skates. Schiet je liever met een wapen of wil je weten hoe je iemand raakt met een boemerang. Na de tutorial ben je helemaal klaar voor de game modes. SpelmodesAlle spel modes zijn gebaseerd op een minimaal van 4vs4 tot maximaal 6vs6. Je hebt de keuze uit Team Death Match, Fumigation, Psych Warfare of je kunt solo Challenges doen. Je hebt een basis systeem met XP en levels. Het hoogste level wat ik online gezien heb is level 304 en één van de pets kun je unlocken op level 501, maar het hoogst haalbare level is 1000. Ja, ik zei echt 1000! Nu ben ik na 11 uur speeltijd (waarvan zeker 2 uur que tijd) level 17. Wat voor mijn doen niet slecht is. Ik mik zo slecht af en toe.

Team Death Match is redelijk basic als altijd. Je hebt altijd Bats tegen de Jokers. Hierin heb je nooit de keuze, je word bij de Bats of Jokers geplaatst. Ik vond het vooral belangrijk in het begin goed te kijken wat je bent anders heb je geen idee waar je op moet schieten. Zeker als je al 5 potjes Joker bent en je ineens op Jokers moet gaan schieten in je volgende potje. Een voordeel van TDM is dat je geen spawntimer hebt. Druk op F en je kan weer verder spelen.

Fumigation is te vergelijken met Domination. Je moet punten pakken. Er staan drie grote “Gasblasters” in de stad. Deze moeten in het bezit komen van jouw team en houden. Onderin beeld staan procenten. Dus bijvoorbeeld Jokers 35% – Bats 65%. Het team met de meeste blasters krijg steeds procenten bij. De eerste op 100% wint. Tenzij de tijd om is dan word er een sudden death gecreëerd. Deze gamemode heeft wel een kleine spawntimer.

Tot slot in de multiplayer categorie hebben we Psych Warfare. Hier heb je twee apparaten en maar 1 batterij. Het doel van het spel is de batterij lang genoeg in jouw apparaat te hebben om te winnen. Dit is natuurlijk niet zo gemakkelijk, aangezien de vijand je batterij komt stelen.

Vindt je de que tijd te lang? Dan kun je ook in je eentje de challanges proberen. Hoe sneller je de opdracht uitvoert hoe meer kans op een bronzen, zilveren of misschien zelfs gouden medaille. Het is ook een leuke manier om je skills te trainen. Secret IdentityJe secret identity unlock je langzaam aan in stappen terwijl je levelt. Het eerste wat je krijgt is je calling card. Deze krijgt je slachtoffer te zien als je hem dood. Ook unlock je als je levelt af en toe nieuwe achtergronden of nieuwe zinnen voor op je kaart.

Vanaf level 12 mag je je Joker en Bat gaan aanpassen. Tijdens het spelen verzamel je Costume Coins. Deze kun je uitgeven aan je haar, een petje, kleding en zelfs je lijf. Zo kun je ook een vrouwelijk char maken. Ze is kleiner en dus sneller, maar kan zwaardere wapens minder goed hebben. Het tegen over gestelde is waar voor de grootste man die je kunt kiezen. Hij is langzamer, maar kan beter overweg met de zwaardere wapens.

GeluidAan het geluid heb ik me dood geërgerd. In mijn eerste potten hoorde ik steeds mensen op de achtergrond. Soms alleen praten of gevloek, maar soms ook iemand met een open microfoon. Dan hoor je echt alles, praten, zijn schieten, vliegen en zelfs lopen. Dan word je dus echt doof van het rond zingende geluid.

Nu heb ik hiervoor twee oplossingen gevonden. Standaard hoor je gewoon alles. 1) In Windows games live kun je van alles muten. Sindsdien heb ik niemand meer gehoord en kunnen zij mij hopelijk ook niet horen. 2) Per game is er ook de mogelijkheid terug naar het menu, klik op players en dan kun je mensen 1 voor 1 muten.

Gratis DLCIn maart komt de eerste gratis DLC voor de game. Persoonlijk kan ik niet wachten op deze DLC. Een van de functies hierin is namelijk de join-in functie, waarbij je in een game kan komen die al bezig is. Nu maak je wel eens mee dat alle jokers leaven en dat je vijf minuten moet wachten omdat er geen nieuwe tegenstanders komen. Ook worden de que tijden dan langzamer. Het heeft me afgelopen vrijdag een uur gekost om in een game te komen. Je kunt beter af en toe leaven, herstarten en opnieuw joinen, dat is sneller. Te koopVind je je huidige kaarten niet leuk? Wil je nog een ander kostuum? De Steam Store heeft nog van alles te koop om je char nog meer jezelf te maken. Zo kun je verschillende pets kopen voor €2,99 per stuk, een kostuum pakket van €9,99 of kaart pakketten van €0,99. Deze heb je overigens niet nodig om te spelen. Mijn MeningHet SpelIk vond het echt een leuk spel om te spelen. Je bent een Bat of een Joker en eigenlijk maakt het niet uit. Als in iedere shooter ga je je tegenstanders af schieten. Mijn voorkeur gaat uit naar een Bat zijn, want ik vind de zinnen van de jokers veel leuker als ze je afschieten haha. De manier waarop “Salt and pepper in the wound ha ha” bijna in Joker stem gezongen word maakt me wel vrolijk ook al word ik afgeschoten. Ik ben wel gewend dat ik slecht schiet/ mik en dus vaker sterf. Ook ziet het spel er goed uit. Mooie felle kleuren passend bij alle wannabe’s. Ik zal dit spel zeker blijven spelen en ik kijk uit naar de gratis DLC

Er OmheenDe elementen die ik slecht vond, staan bijna los van de gameplay. Zo vond ik de wachttijden echt heel erg lang. Soms zit je gerust 10 minuten in een que in je eentje. Dan heb ik gewoon herstart en dan kwam ik er vaak wel in. Behalve afgelopen vrijdag, toen koste het me een uur. Ook heb ik wel eens dat ik eindelijk een map heb en dan is hij zwart. Dan kan ik de map al tien keer gehad hebben, maar dan kan ik hem niet spelen. Ik heb geprobeerd dit op het forum te melden, maar daar kom ik niet ingelogd omdat het WBID (Warner Brothers ID) er steeds uit ligt. Gelukkig voor mij worden veel van deze problemen opgelost in de gratis DLC. Score:Gameplay: 8/10Fun: 8/10Levensduur: 9/10Graphics: 8/10Originaliteit: 7/10Totaal: 8,0

Leave a Reply

Your email address will not be published.

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.