Via verschillende media komen de nieuwste games die Denda uitbrengt op mijn pad. Zo kwam ik in aanraking, met mijn favoriete casual game genre, een Time Management titel Hidden World. Zoals gewoonlijk kan je de titels eerst een uur testen en dan besluiten of je hem aan wilt schaffen of niet.

Door Hidden World zit een verhaallijn en aan de hand van deze moet jij de ‘verborgen wereld’ weer zichtbaar maken. Een gemene tovenaar heeft een koninkrijk aangevallen en een spoor van vernielingen achter gelaten. Alles is bedekt onder sneeuw en aan mij de taak om dit allemaal op te lossen.

De meeste gebouwen zijn kapot, dus die moeten gerepareerd worden om weer grondstoffen als hout, eten en geld binnen te halen. Maar ook de huisjes moeten opnieuw gebouwd worden om meer werkers te krijgen die de rommel op moeten ruimen.

Dit allemaal natuurlijk binnen een gestelde tijd, oftewel goed nadenken waar je start met puin ruimen in een nieuwe level. Ik heb af en toe flink lopen stressen om de boel net op tijd af te krijgen. Je hebt in het spel namelijk een hoofdtaak waar je aan moet voldoen, bijvoorbeeld twee gebouwen weer gemaakt hebben voor de tijd voorbij is. Maar daarnaast is er ook extra taken die je kan doen om extra’s vrij te spelen. Denk hierbij aan bloemen water geven, klinkt een beetje suf misschien. Maar probeer eerst maar eens de weg vrij te maken!

Met alle taken die ik moest voldoen was ik er nog niet! In eerste instantie dacht ik dat dit het wel zou zijn, de boel een beetje opruimen en van dorp naar dorp gaan. Maar er zit een extra speelelement in! Als je verder in het spel komt krijg je namelijk te maken met tovenaars! Je ziet een platform waar deze dan op zal verschijnen en het je even extra lastig kan maken in je level. Hij gooit met sneeuwballen! Je kan hier op klikken, zodat ze weggaan en je gebouwen niet bevriezen, maar het gaat om de tovenaar. In een kliksessie (met je muis) verdwijnt hij en laat hij je eerst even met rust.

Je krijgt wel een beloning bij een via je grondstof gebouwen omdat je de tovenaar hebt verslagen. Als je denkt, dat tovenaartje regel ik wel even… Dan zijn er nog de draken die door je scherm komen vliegen. Door hier snel en vaak op te klikken laten ze items vallen die je heel goed kan gebruiken! Het eerste item (per level) word aan een lijst toegevoegd die er voor gaat zorgen dat als je alle items hebt je gebouwen sneller grondstoffen gaan produceren! Heel erg handig dus. Heb je in je level het eerste item al en komt de draak weer langs? Dan kan hij grondstoffen laten vallen.

Ik ben dol op kleur en dat brengt Hidden World me zeker. Ook al ligt eerst alles onder de sneeuw, maar bij het opnieuw opbouwen van de dorpen verdwijnt deze en zie je de groene wereld er onder vandaan komen. Het is soms even stressen, maar dat maakt deze time management voor mij leuk! Natuurlijk niet de achievements vergeten die je ook nog vrij speelt tijdens je reis door de game.Je kan Hidden World zelf een uur gratis spelen via de website van Denda.com. Na dit uur kan je beslissen of je hem aan wilt schaffen voor €9,99.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.