Ik had op TV de reclame van de nieuwe Nokia Lumia 800 al een paar keer voorbij zien komen en ik vond hem er erg mooi uitzien. Wat hij verder allemaal kon wist ik eerlijk gezegd niet, maar dat hij er mooi uit zag vond ik op dat moment goed genoeg. Toen ik een mailtje kreeg of ik het toestel wilde testen, had ik gelijk zoiets van, maar natuurlijk zo’n mooi toestel wil ik graag uitproberen.

Niet veel later kreeg ik een pakketje opgestuurd, met daarin een Nokia Lumia 800 met een blauw randje. Even vond ik het jammer dat ik niet de rode had gekregen maar eigenlijk mocht ik niet zeuren want ik mocht wel zo’n gaaf toestel testen. Maar ja, ik blijf een vrouw en vind het ook belangrijk dat mijn telefoon er mooi uitziet haha. Je hebt een prachtig groot scherm, waarop de kleuren echt super zijn. Zwart is ook echt zwart en de overige kleuren spatten ook echt van het scherm. Standaard is de basis kleur blauw, maar die kun je zelf ook aanpassen.


Helaas kon ik het toestel niet meteen gebruiken, aangezien er een micro sim ingaat en in mijn eigen telefoon zat niet zo’n sim kaartje. Dus op naar een telefoonwinkel die van mijn ‘gewone’ simkaart een micro kaartje konden maken. Toen kon ik eindelijk gaan bellen met mijn Nokia Lumia 800. Hmm ok, hoe kan ik bellen? Nieuw toestel, dat is altijd even wennen. Even zoeken, want ik had ineens een hoop opties die ik van mijn eigen toestel niet kende. Maar gelukkig, ik kon bellen.

Toen ik weer thuis was, ging ik er even goed voor zitten. Eens kijken hoe ver ik kan komen zonder de gebruiksaanwijzing? Aangezien ik veel online te vinden ben op Facebook en Twitter moest dat natuurlijk eerst geregeld worden. De Facebook app stond al geinstalleerd op de telefoon, ideaal. Dus ik hoefde me alleen maar aan te melden en ik kon een bericht plaatsen op Facebook. Makkelijker kan niet. Omdat ik op Twitter met meerdere accounts actief ben moest ik op zoek naar een Twitter app die dat aankon. Helaas kon ik Tweetdeck niet downloaden, want die is nog niet beschikbaar voor Windows telefoons. Eerst maar de officiele Twitter app proberen, maar daar kon ik maar één account op kwijt, helaas. Dus toen heb ik MoTweets maar gedownload, die was gratis en leek me wel prima. Voordeel was dat ik dus meerdere accounts kon aanmelden, precies wat ik zocht. Helaas wel met veel reclame erbij, maar ja dat is dan niet anders.

Ik moest natuurlijk, als gamer, ook de Xbox functie meteen uitproberen. Als je de gratis Xbox Companion-app download dan kun je je Xbox bedienen met je Lumia. Op de telefoon kun je een aantal spelletjes spelen die je ook op de Xbox speelt, zoals de Sims en Assassin’s Creed. Dat vond ik toch wel geweldig. Nadeel is dat je wel voor de spelletjes moet betalen. Je kunt ze ook als demo spelen, maar dan heb je natuurlijk wel beperkingen. Je kunt op je telefoon je scores bijhouden en zelfs je avatar die je op de Xbox gebruikt kun je wijzigen.


De camera moest natuurlijk ook grondig gestest worden, dus mijn kinderen waren regelmatig aan de beurt om even te lachen, zodat ik de kwaliteit van de camera kon bekijken. Nou dat viel me niks tegen. Het blijft natuurlijk een camera op een telefoon maar ik vond de kwaliteit toch echt wel goed. Vind ik trouwens wel belangrijk, want het is zo zonde als je een camera hebt die slechte foto’s maakt, want waarom zou je hem dan gebruiken?

Ik heb de telefoon een aantal weken mogen testen en ben er toch echt wel positief over. Ik baalde eigenlijk wel dat ik hem weer in moest leveren en ik weer gebruik moest gaan maken van mijn eigen toestel. Het enige wat ik wat jammer vond was dat naar mijn idee de batterij erg snel leeg is. Zelfs als ik hem niet intensief had gebruikt was hij begin van de avond leeg. Gebruikte ik hem intensief dan moest hij al eerder aan de lader. Wat me verder ook tegenhoudt om hem zelf aan te schaffen is het feit dat je voor zoveel apps moet betalen. Ik heb zelf een Android telefoon en daar is gewoon veel meer gratis en heb je ook veel meer keus in apps. Dat zal natuurlijk in de loop van de tijd ook wel beter worden voor de Windows phone, maar voor nu is het gewoon erg jammer.Voor meer informatie over de Nokia Lumia 800 en alle technische gegevens kun je even een kijkje nemen op de site van Nokia.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.