Op de basisschool krijg je te maken met topografie. Een beetje leren waar alle provinciƫn en plaatsen liggen. Om dit een beetje leuk te maken, in plaats van alles suf van een blaadje afleren, is er een serie topo-apps ontwikkeld.

TopoMonkey heeft niet alleen een App gemaakt van Nederland, maar ook van Duitsland, Europa en de Verenigde Staten. Het enige wat je verder nodig hebt is een iPhone, iPad of Android telefoon (van je ouders) om ermee aan de slag te gaan.

TopoMonkeys Topo Apps zijn leerzame en leuke topografiespellen voor jong en oud, waarmee je met een vliegtuigje over de landkaart vliegt, op zoek naar verschillende landen, provincies, steden en bijzondere plaatsen. De spellen hebben een oefenmodus en een tijdrace-modus waarin je moet proberen de hoogste score te halen binnen de gestelde tijd. Door de vrolijke muziek en de kindvriendelijke graphics zijn ze erg laagdrempelig en uitermate geschikt om spelenderwijs je topografische kennis kunnen oefenen.

Topo Nederland HD– 12 provincies- 12 hoofdsteden- 50 grote steden- 155 kleine dorpen- 60 bezienswaardigheden (zoals Artis, Rijksmuseum, etc)Download: iPhone, iPad of Android TabletTopo Europa– 45 landen- 45 hoofdsteden- 94 grote steden in EuropaDownload: iPhone, iPad of Android Tablet.

De prijzen verschillen per applicatie! Voor de overige apps kan je natuurlijk even een kijkje nemen bij TopoMonkey op de website.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.