Met de komst van de Balance Board voor de Nintendo Wii is een mogelijkheid om thuis te sporten en te gamen werkelijkheid geworden. Maar wie had nu verwacht dat deze aanvulling het tot een Guinness World Record zou schoppen? Toch is het zo. Het gaat om de omschrijving, “Best verkopende persoonlijke weegschaal”.
Maar hoe krijg je nu zo’n record in handen? Door natuurlijk een hoop van de Balance Boards wereldwijd te verkopen. Even een paar getallen op een rij…

Dit record werd gebroken door wereldwijd 32.114.428 Wii Balance Boards te verkopen tussen de lancering en november 2010. Dit aantal bestaat uit 22.663.321 gebundeld met het originele Wii Fit en 9.451.107 exemplaren gebundeld met Wii Fit™ Plus. Samen met de aantallen die Nintendo na het breken van het record heeft verkocht, staat de teller op meer dan 22,67 miljoen exemplaren van Wii Fit en meer dan 19,31 miljoen exemplaren van Wii Fit Plus.

Wii Fit bundel in het zwart, inclusief zwart Balance Board

Laurent Fischer, Managing Director of Marketing & PR van Nintendo of Europe:

“De lancering van Wii Fit met het Wii Balance Board zorgde voor een revolutie in de manier waarop mensen thuis actief waren. Het werd leuk en makkelijk om in het comfort van de eigen huiskamer oefeningen uit te voeren. Zoals het Guinness World Record aangeeft, hebben zowel Wii Fit als Wii Fit Plus sinds de lancering blijvend goed verkocht. Nu het Wii-systeem zelf in Europa meer dan 30 miljoen keer is verkocht, hoopt Nintendo op een blijvende trend.”

Maak jij gretig gebruik van je Balance Board?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.