De klok tikt. Je groep maakt goede vooruitgang in de dungeon, maar al snel heb je door dat als je niet op schiet het mis gaat, dan halen we het niet. . . De laatste dungeon boss wordt nog een uitdaging. Je wilt die gouden medaille. Je schreeuwt tegen je groep om alles uit de kast te halen. Pop je cooldowns. Je vingers racen over je toetsenbord, je muis vliegt bijna door de kamer maar de boss valt dood neer. Je hebt het gehaald, de beste dungeon tijd. Je hebt de challenge mode gehaald!

De Mists of Pandaria’s Challenge Mode presenteert je een nieuwe manier om naar oude dungeons te gaan kijken. Het idee is vrij simpel. Je kiest een challenge mode voor een dungeon. Jij en je groep racen tegen de klok om de dungeon zo snel als mogelijk te halen. De sneller je klaar bent, des te beter de reward die je er voor krijgt. Je kiest de challenge mode voor je een dungeon in gaat. In deze modus is het enige doel: clear de bosses van de instance zo snel mogelijk. Alleen een klein dingetje om rekening mee te houden: je gear wordt namelijk ´genormaliseerd´. Dit betekent dat als je een challenge doet voor een level 40 instance je gear tijdelijk verandert in de stats van level 40 gear. Zo is de challenge gelijk voor alle spelers en heb je geen voordeel van je mega epic high end raiding gear. Afhankelijk van hoe snel je de instance cleared heb je de kans op 3 medailles. Goud, zilver en brons. Werk samen als team, goed communiceren en positieve feedback zijn de beste manieren om je team naar de overwinning te leiden. Denk je nu echt dat de tank sneller gaat als je hem of haar loopt uit te schelden??

Dus ga alvast je pulls oefenen, bekijk de boss tactics die je toch weer nodig gaat hebben en beslis je pad. De challenge modes komen er aan in Mists of Pandaria, ben jij er klaar voor???

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.