Een lief, schattig en geel kuikentje. Herkend iemand mijn omschrijving al? Ik heb het over Toki Tori. De game kwam recentelijk uit op de PlayStation 3.

Toki Tori heeft al verschillende games gekregen. Het kuikentje bestaat inmiddels al 10 jaar. De game is ontwikkeld door Two Tribes. Het leuke is dat Two Tribes een Nederlandse game ontwikkelaar is. Eerder kwam de game uit voor de Wii, maar je kunt de Toki Tori games ook spelen op de Android telefoon en iPhone.

Toki Tori is een puzzelgame. Ik heb zelf helaas maar een paar levels kunnen spelen omdat ik een demo heb ontvangen. Maar de bedoeling is simpel. Pak de eitjes en speel zo het level uit. Alleen heb je die eitjes niet zomaar even te pakken. Je moet logisch nadenken hoe je bij een van de eieren komt. Je kuiken kan zich teleporteren van de ene plaats naar de andere plaats. Door bepaalde routes te kiezen verzamel je alles. Zo zijn alle levels. Natuurlijk is elke level telkens een stuk moeilijker.

Ik vind de game zelf heel casual overkomen. Het is een game die een heel gezin kan spelen, ouders, broertjes, zusjes noem maar op. Er is een HD kwaliteit aan de game meegeven maar ik vind de looks wat tegenvallen. De levels vind ik er niet op en top uitzien. De game is te koop via PlayStation Network voor 8 euro aan PSN punten. De game bevat 90 puzzel levels. Een leuk extra is, is dat je de PlayStation Move kunt gebruiken. Er zijn 14 levels toegevoegd aan de game voor deze mogelijkheid.

Als je van puzzelgames houdt en je wilt een betaalbare game, dan is Toki Tori zeker een aanrader. Je bent uren zoet, hij is leuk voor jong en oud en mocht je hem aan iemand geven voor kerst je hoeft niet eens de deur uit om te shoppen! Kortom helemaal handig! Oh ja, voor ik het vergeet. Je kunt de game via een demo uitproberen voordat je hem aanschaft via PlayStation Network. Gameplay: 7/10Fun: 7,5/10Levensduur: 7/10Graphics: 7/10 Originaliteit: 7/10Totaalscore volgens reviewer: 7,1

About Witchy

Mama van dochters Tessa en Ize. Werkzaam als doktersassistente en gamed al jaren. Favoriete console is de PlayStation 4 en Nintendo Switch. Het liefste speelt ze games op de laptop games zoals World of Warcraft, Two Point Hospital en de Sims 4 .

View all posts by Witchy

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.