De nieuwe Lego Harry Potter, een game die de reeks afsluit. Zoals we ook de boeken en de films hebben afgesloten, moest er natuurlijk nog een vervolg komen op Lego Harry Potter jaren 1-4.

Vanaf het moment dat ik begon met het lezen van de Harry Potter boeken was ik rond de leeftijd van Harry. Ik ben dus ieder jaar meegegroeid met onze gebrilde tovenaar. Naast een groot fan van de boeken verzamelde ik choco kikkers en knipte ik alle kranten artikelen uit. Alsof ik nog niet gek genoeg was maakte ik videotapes met alle interviews van J.K Rowling en de trailers van de films. Na dat de films voor mijn gevoel wel heel erg slecht werden tegenover de boeken ben ik kritischer gaan kijken en wou ik niet alles meer aangrijpen waar het woordje Harry Potter op stond. Zo begon ik ook vrij sceptisch aan Lego Harry Potter. Met het idee van het zal wel verkopen omdat er Harry Potter op staat.

En toen was het zover, ik had een paar uur door de game gezworven en me geërgerd aan het feit dat ze gebaseerd zijn op de films en niet op de boeken. Ik miste namelijk exact dezelfde dingen als in de film. Maar dat is ook niet zo gek, prop maar eens 3 jaar in één spel.

De game is gemaakt voor kinderen, het is de bedoeling dat je met Harry en zijn vrienden door Hogwarts loopt en met je toverstaf verschillende puzzels oplost. De puzzels verschillen van dingen verzamelen tot bouwwerken maken van Lego. In de meeste gevallen simpele opgaves die in dezelfde ruimte voltooid kunnen worden. Al dacht ik er soms waarschijnlijk iets te moeilijk over. Misschien is het een ding van ouder worden dat je soms vergeet simpel na te denken en overal een ingewikkelde oplossing voor zoekt.

Gelukkig is er voor de volwassen gamer genoeg te doen. Het is namelijk een grote zoektocht er zitten honderden objecten in die je kunt verzamelen. Zo kun je studenten redden, de bekende gouden Lego steentjes zoeken of gewoon alle Lego muntjes sparen om zo nieuwe dingen vrij de spelen. Als je de game op een normaal tempo uit speelt en niet al te veel verzameld speel je hem waarschijnlijk uit op 30%. dit betekend dat er dus nog 70% aan verborgen puzzels en objecten zitten. Dit is een hele uitdaging, gelukkig hoeven de kleintjes zich nergens zorgen over te maken ook zonder al deze verzamel objecten kun je de game uit spelen en een geweldige tijd hebben.

Lego Harry Potter ziet er ongelooflijk leuk uit. Natuurlijk is er een hoop van Lego maar de omgevingen zijn gewone 3D beelden met een cartoon uitstraling. Het blijft leuk om zoveel mogelijk Lego voorwerpen te verwoesten en zo de ruimte behoorlijk op te schonen. Dit kapot maken gebeurt in het begin regelmatig want het is even wennen aan de besturing. Maar dit heb je waarschijnlijk na de tutorial al wel aardig onder de knie.

Wat je waarschijnlijk al van de boeken en of de films weet is dat deze Harry Potter een stuk enger is en er veel meer gevechten in zitten, dit hebben ze goed opgelost door er hier en daar een duelleer opdracht in te stoppen. Tijdens het duelleren moet je de juiste spreuk gebruiken om alle vier de hartjes leeg te maken. Dit is erg makkelijk maar wel een leuke toevoeging aan de game aangezien het wel de bedoeling is dat je het opneemt tegen de dooddoeners.

Ik ben benieuwd of ze nu stoppen met het maken van Lego games want tja welke reeks hebben ze nog niet gemaakt. Ow wat dacht je van Twilight of zou Lego daar teveel een mannen ding voor zijn. Algemene informatie:Ontwikkelaar: Traveller’s TalesUitgever: Warner Bros. Interactive EntertainmentPlatform: Xbox 360, PS3, PSP, PSVita,Wii, NDS, 3DS, PC, MacRating: 7+ Gameplay: 7/10 Fun: 8/10 Levensduur: 8,5/10 Graphics: 7,5/10 Originaliteit: 6,5/10Totaalscore volgens reviewer: 7,5

About Dipje

Didi heeft haar eigen Game Mania winkel. Haar tweede naam is events en de derde Indie! Ze is dol op perstripjes en netwerken voor Female-Gamers en dat doet ze niet alleen graag bij haar in de buurt maar ook in de rest van Europa. Daarnaast is zij onze Indiegirl en spot zij de nieuwste games van ons kikkerlandje. Haar favoriete console is de NES, puur uit nostalgie. Maar alle soorten consoles en games worden gewaardeerd.

View all posts by Dipje

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.