Afgelopen weekend is in Twente de eerste E-Sportclub geopend in het Stroinkhuis te Endschede. De E-Sportclub is een samenwerkingsverband tussen Sportboulevard Enschede, NOC*NSF en de E-Sportbond.



De opening werd gedaan door Henny Roerink (Manager TenCate Sportboulevard Enschede) en Oscar Ruiterkamp (Voorzitter E-sportclub Twente). Tijdens de opening konden bezoekers de locatie en spelen bezichtigen die aanwezig zijn bij de E-Sportclub. Naast zelf te kunnen gamen was Koen Weijland Nederlands kampioen Fifa 2010 aanwezig en Ravi Bhikhie professioneel Dance Dance Revlolution speler aanwezig om demonstraties te geven van games. In het persbericht staat een omschrijving van wat de E-Sportclub nu precies is:

wrote
Wat is een E-sportclub? Eenvoudig uitgelegd: wat een voetbalclub is voor voetballers, is een E-Sportclub voor gamers. Men kan onder begeleiding, in competitieverband of voor de ontspanning zowel bewegend als niet bewegend komen gamen.De nadruk van de activiteiten zal vooral liggen op het sociale aspect van gamen. Bij de jongere deelnemers zal er voornamelijk de focus worden gelegd op het bewegend gamen.

Verder zijn er nog een tweetal reacties gegeven door een medewerker van de E-Sportbond en medewerker van NOC*NSF.

wrote
Jasper Schoo, voorzitter E-Sportbond: “Dit is een mijlpaal in de korte geschiedenis van E-sport in Nederland. Door de komst van verenigingen met een fysieke locatie, komt er meer structuur, stabiliteit en zichtbaarheid en komt de sociale kant van E-sport meer tot zijn recht”Hanne Daanen, Sportparticipatie NOC*NSF: “Als mooi voortvloeisel uit de Proeftuin TenCate Sportboulevard Enschede, staat hier een prachtig initiatief en zijn we er trots op dat E-sport nu een vaste structuur heeft gekregen en ook gamers zich willen verenigen in een vereniging.”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.