Afgelopen zaterdag werd er in een afgelegen loods ergens in Amsterdam gevierd dat Batman Arkham City op komst is. Fanatieke gamers konden mee doen aan een online riddle waarbij je lastige raadsels moest oplossen. Als dit jou lukte kreeg je een qr code waarna je jezelf kon opgeven als kandidaat voor dit mega evenement. 50 Belgen en 50 Nederlanders werden uitgekozen om het tegen E.Nigma (the Riddler) himself op te nemen.

Een paar weken terug ontving ik een uitnodiging in mijn digitale brievenbus of ik naar een feestje van Batman wou. In eerste instantie was het niet mogelijk om naar dit feestje te gaan, maar als fanatieke riddle fanaat had ik natuurlijk wel meegedaan aan de online challenge. Toen ik op een woensdag avond opgebeld werd dat ik een van de uitgekozen riddelaars was ben ik toch gaan schuiven in mijn agenda. Je snapt het wel zo’n kans kun je niet aan je voorbij laten gaan.

De 100 kandidaten streden voor een felbegeerde hoofdprijs De winnaar won:Een Batman Life-size figurine Bruce Wayne weekend voor 2 personen: verblijf in een suite in Hotel le Plaza in Brussel, inclusief champagne, luxe diner en een bezoek aan een club met een limo Batman Arkham City Collector Edition (op platform naar keuze)En voor de 2e plaats was er ook een klein pakketje samen gesteld:Bruce Wayne weekend voor 2 personen;Batman Arkham City videogame (op platform naar keuze);2 tickets voor de Batman Live Show aan het eind van het jaar.

Wat moest daarvoor gedaan worden hoor ik je denken. Om te beginnen zal ik zeggen dat het geniaal in elkaar zat. Alle kandidaten hadden smartphones of tablets mee want deze had je nodig voor de challenge. De Riddler kwam op met veel spektakel en vertelde de kandidaten dat ze een URL code in moesten typen waarna ze een kaartje van de omgeving te zien kregen. Met je GPS signaal zag je waar je stond en waar je mede kandidaten zich bevonden. Op deze kaart stonden 10 groene stipjes, dit waren scanpoints. Zodra je met jouw stipje bovenop een groen puntje stond kon je een scan knop in drukken en kreeg je een vraag. Beantwoorde je deze vraag goed kreeg je te zien of het een keylocation was of niet. De bedoeling was om zo snel mogelijk de drie keylocations te vinden en daarna als een gek terug te rennen naar de loods.

Je zag dat de eerste ronde iedereen nogal verbaasd was. En nadat iedereen langzaam de loods had verlaten en opzoek ging naar de groene puntjes was het nog niet helemaal bezonken dat je echt snel moest zijn. Ik kreeg het pas door op het moment dat ik andere kandidaten heel hard naar de loods zag sprinten. Toen pas besefte ik dat het een race was en dat ik niet moest lopen maar moest rennen. De vragen verschilde van kleine raadsels tot echte Batman vragen. Uiteindelijk had ik in de eerste ronde de keylocations gevonden en trok ik een sprintje naar de loods, gelukkig ik zat in de tweede ronde. Vraag me niet hoe want ik doe al jaren niet meer aan sport waardoor ik hele gekken zeehond geluidjes maakte en mezelf moest ondersteunen aan een lantarenpaal maar het was het waard.

Helaas verliep de tweede ronde minder goed. De eerste paar minuten zag ik op mijn GPS geen groene puntjes waardoor ik een grote achterstand kreeg op mijn mede kandidaten. Uiteindelijk stond ik bij de derde keylocation toen er op mijn telefoon verscheen dat ik er uit lag. Na eerst ontzettend te hebben gebaald en mezelf er van moest overtuigen dat het maar een spelletje was ben ik lekker naar de gratis drank en pizza gegaan. Bij de derde ronde konden er maar twee mensen winnen dus deze was ook vrij snel beslist.

De finale had een knaller moeten worden met vliegende helikopters die je via je telefoon bestuurd, maar helaas kregen ze deze niet aan de praat. Dat mocht echter de pret niet drukken want uit eindelijk gingen beide finalisten dus naar huis met de hoofdprijs, wat een mazzel hadden deze jongens en wat een conditie.

Ik had al erg veel zin in Batman Arkham City maar nadat ik deze stunt mee heb gemaakt waar ik ook nog eens de game heb mogen spelen, kan ik niet meer wachten tot hij uit komt. Het was een ervaring om nooit meer te vergeten en ik hoop dat er in de toekomst meer feestjes komen zoals deze. De interactie met de fans was namelijk groter dan ooit.Batman Arkham City verschijnt 21 oktober in de Nederlandse winkels voor de PlayStation 3 en de Xbox 360. De PC versie volgt op 8 november.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.