Android en iPhone telefoons zijn helemaal hot op dit moment. En voor deze telefoons kun je ontzettend veel leuke applicaties vinden op internet en in de market. Het is natuurlijk leuk om te weten wat je allemaal kan vinden. Daarom ga ik voor jullie wat ‘girly’ applicaties uit proberen en er jullie natuurlijk alles over vertellen. Deze week de applicatie Fashion Story.

Bijna elk meisje houdt wel van kleding. Dat komt bij deze applicatie mooi uit want je runt namelijk je eigen kleding boetiekje. De applicatie is voor zowel de Android telefoons als voor de iPhone te downloaden. Ik heb de applicatie getest op de Samsung Galaxy S.

Aan het loadingscreen zie je al gelijk dat de applicatie een hoog “girly” gehalte heeft. Veel roze en leuke kleding op de achtergrond. Je winkel daarentegen ziet er nog wat saai uit. Maar dat is voor een later stadium om je daar druk over te maken want je krijgt daar nog tijd genoeg voor!

Op het moment dat je start begint de applicatie met wat uitleg. De uitleg gaat erover hoe je kleding in je rekken krijgt en kunt verkopen. Jij zorgt ervoor dat de kleding in de rekken komt. Dit doe je door via de catalogus keuzes te maken uit de mode die je aangeboden krijgt. Op het moment dat je een kleding stuk kiest zit er een wachttijd aan verbonden. De wachttijd kan een minuut zijn maar ook meerdere dagen, dit ligt net aan welk kledingstuk dat je kiest.

Als je kleding keuze gemaakt is kun je de boetiek maken zoals je wil. Je kunt verschillende dingen aanschaffen zoals ramen, een andere vloer, andere kleur behang, pashokjes, spiegels, tafels waar accessoires op liggen, kleding rekken, planten noem het maar op. Voor sommige dingen heb je wel Gems nodig. Echter moet je de Gems wel aanschaffen tegen betaling. De game werkt niet met quests maar wel met levels. Je kunt een level halen door kleding te bestellen en vervolgens in je winkel te hangen. Hierdoor krijg je experience die je weer helpen in level omhoog te gaan. Op het moment dat je een level omhoog gaat kun je weer nieuwe mode aanschaffen voor je winkel.

Verder zit er nog een klein sociaal aspect aan de applicatie. Je kunt naar de boetiekjes van andere Fashion Story spelers gaan en bepaalde kleding leuk vinden. Je raad klanten van hun winkel aan om dit te kopen. Je kunt ook spelers die je kent toevoegen, dit doe je door het storm8 ID van een ander in te voeren. Die van mij is witchy1984 mocht je me toe willen voegen. Buiten bovenstaande om kun je nog je profiel aanpassen. Je kunt je karakter een andere haarkleur en kleding geven. Ze staat echter niet zelf in de winkel. Je ziet er dus maar weinig van behalve als je naar je profiel pagina gaat. Verder kun je nog kreten en spreuken op je ‘wall’ zetten die gekoppeld is aan je profiel. De applicatie is gratis te downloaden voor de iPhone en voor de android toestellen die de Market gebruiken.

About Witchy

Mama van dochters Tessa en Ize. Werkzaam als doktersassistente en gamed al jaren. Favoriete console is de PlayStation 4 en Nintendo Switch. Het liefste speelt ze games op de laptop games zoals World of Warcraft, Two Point Hospital en de Sims 4 .

View all posts by Witchy

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.