Op het moment dat ik deze game in de brievenbus vind valt me gelijk iets op. Op de cover staat een vraag: What are little girls made of? Een zeer zoetsappig antwoord is doorgestreept en aangepast naar een stoer antwoord. Swords and Guns and ass-kicking nuns. Dat belooft me wat voor deze game.

Een vechtgame in anime stijl, zo kan ik de game het beste omschrijven. Het heeft in mijn ogen wat weg van streetfighter, echter met een heel ander verhaal. Op het moment dat ik de game start valt me op dat het menu er wat cheap uitziet. Ik mis wat vrolijkheid en verwacht bij een game over stoere chicks dat ik ook een stoer menu krijg. Helaas valt het me wat tegen.

De story mode is helaas ook al niet te volgen als je Engels niet goed genoeg is. De taal die gesproken wordt in de game is Japans, dus er komt een Engelse ondertiteling. Je moet dus erg goed opletten en goed genoeg zijn in Engels om het verhaal een beetje te begrijpen. Ik moet eerlijk toegeven dat ik de neiging heb om het te skippen. Het verhaal bestaat namelijk alleen maar uit plaatjes en het Japanse taalgebruik maakt het er niet leuker op. Persoonlijk denk ik dat het leuker was geweest als men filmpjes had gebruikt in de game, dat het verhaal mij dan ook duidelijker was geweest.

Na wat uitpluizen ga ik beginnen aan het echte werk, het slaan en schoppen. Kortom, mijn tegenstandster tot moes maken! Je kunt zelf kiezen met welk personage je aan de slag gaat. Ieder personage heeft natuurlijk zijn eigen krachten. Mijn personage schiet er met haar pistolen vrolijk op los.

Op het moment dat de game start valt me gelijk iets op, jeetje wat zijn de graphics slecht. Ik heb het idee dat ik een retro game aan het spelen ben. Ik gok dat je er bij deze game een beetje naast moet kijken en het echt om de gameplay gaat. Wat me wel opvalt is dat de personages die je kunt kiezen er erg nice uitzien. De ontwerper heeft zijn best gedaan op de afwerking en de looks van de pittige dames.

Tijdens het vechten krijg je geen uitleg, ik word wat aan mijn lot overgelaten en moet zelf maar uitzoeken met welke buttons ik mijn tegenstander tegen de grond kan werken. Je weet dus niet hoe je speciale moves maakt waardoor je sterker bent. Als je eenmaal een combi gevonden hebt, ben ik hem ook gelijk weer kwijt omdat ik op zoveel knopjes heb lopen drukken dat ik niet meer weet welke.

Tijdens een van de gevechten krijg ik een beetje het Pokémon idee: Pickachu ik kies jou! Deze gedachte wilde ik toch echt even met jullie delen. Een van je tegenstanders is een klein meisje met haar getekende vriendje. En ondanks dat ze lief en schattig is, vechten kan ze wel! Dit is een van de aparte effecten tijdens het vechten. Arcana Hearts 3 is denk ik een game voor de liefhebber. Ik ben totaal niet thuis in dit soort games en ik vind helaas niet zoveel positieve punten. Zo vind ik de graphics erg slecht, irriteer ik me aan het Japanse taalgebruik en vind ik dat de besturing erg slecht is uitgelegd, dus ik doe maar wat. Ik vul de score dan ook in naar mijn mening. Score:Gameplay: 6,5/10Fun: 6/10Levensduur: 6,5/10Graphics: 5/10 Originaliteit: 6/10Totaalscore volgens reviewer: 6

About Witchy

Mama van dochters Tessa en Ize. Werkzaam als doktersassistente en gamed al jaren. Favoriete console is de PlayStation 4 en Nintendo Switch. Het liefste speelt ze games op de laptop games zoals World of Warcraft, Two Point Hospital en de Sims 4 .

View all posts by Witchy

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.