Afgelopen week reisde ik af naar het mooie Utrecht, om daar voor het eerst De Sims 3: Beestenbende te zien en te spelen.

Aangekomen in het Beatrix gebouw bevond zich op de bovenste verdieping een groen gekleurde ruimte met Sims diamanten en een heleboel beesten knuffels. Ze hadden al één ding goed geregeld en dat was de aankleding. In de ruimte stond een presentatie scherm met een aantal rijen stoelen en daar achter bevonden zich pc’s, Xbox 360 en PlayStation 3 pod’s. Waar natuurlijk allemaal De Sims 3: Beestenbende op draaide.

In de presentatie kregen we de nieuwe functies en spel elementen van de game te zien. Natuurlijk kennen we allemaal de pets uitbreiding van De Sims 2 nog maar dit is alles behalve een kopie. Bij Beestenbende kun je naast je actieve sims nog vier actieve huisdieren houden. Dit betekend dat je ook je huisdieren kunt besturen. Zo moet je ook hun laten plassen, plezier laten maken en ze in bad stoppen van tijd tot tijd. Ook hebben de beesten behoeftes, zo wil een kat soms lekker krabben aan de krab paal en wil je paard graag aan wedstrijden mee doen.In Beestenbende zijn er drie bestuurbare dieren. Je hebt honden, katten en paarden en als bonus kun je ook een eenhoorn maken. De dieren maak je aan in je CAD systeem. Je kunt zelf hun uiterlijk bepalen van lange haren en korten haren of een groen of bruin paard, het maakt niks uit. En standaard zitten er een hele hoop verschillende soorten rassen in de game waardoor je nog meer variatie krijgt. Als laatst is het belangrijk om je dier in het CAD systeem een karakter mee te geven. Is het dier aardig en houd hij van spelen of is het een agressief beestje dat alleen maar gromt, de keus is aan jou. Zo maak je baasjes en dieren die bij elkaar passen.

Als je dan gaat spelen kun je de dieren verwennen door spullen te kopen zoals mandjes en speelgoed. Maar voor een paard kun je een hele stal kopen en een parcours maken van spring objecten. De dieren kun je trainen zodat ze naar je luisteren en voordat je op een paard kunt rijden zul je het eerst moeten leren. Bij Beestenbende zit ook een gehele nieuwe wereld waar je mee aan de slag kunt en in deze wereld vind je allemaal leuke wilde dieren. Zo kun je wilde paarden tegen het lijf lopen of leguanen en kikkers vangen voor in je terrarium thuis. De game die we hebben gespeeld was nog niet af en hier en daar zaten er nog kleine foutjes in. Maar dat neemt niet weg dat ik heel erg veel zin heb om deze game te kopen, er zit zoveel meer interactie in dan ik had verwacht. Bijna alles is mogelijk en het fijne is dat je huisdieren nu ook echt bij het gezin horen. Tijdens de hands-on speelde ik met een familie met drie sims en vier dieren. Dit was ook nog best lastig om ze onder controle te houden want ook de dieren hebben net als de sims een vrije wil wat betekend dat als je paard moe is je er niet op kunt rijden of als je hond slaapt deze niet je huis bewaakt. Maar dit geeft wel weer een motivatie om klein te beginnen en uit te breiden op momenten dat je er zelf klaar voor bent. Ik vond het een leuke dag en raad iedereen die De Sims 3 heeft aan deze uitbreiding te kopen. De Sims 3: Beestenbende ligt vanaf 20 oktober in de winkels voor de PC, Xbox 360, PlayStation en de Nintendo 3DS.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.