Android en iPhone telefoons zijn helemaal hot op dit moment. En voor deze telefoons kun je ontzettend veel leuke applicaties vinden op internet en in de market. Het is natuurlijk leuk om te weten wat je allemaal kan vinden. Daarom ga ik voor jullie wat “girly” applicaties uit proberen en er jullie natuurlijk alles over vertellen. Deze week de applicatie WomanLog.

Tja, misschien vindt je het een beetje apart dat ik deze applicatie onder de loep neem maar we zijn natuurlijk vrouwen. En elke maand hebben we onze menstruatie. Ook in de wereld van de Android hebben ze dit ontdekt. Zo heb je voor vrouwen verschillende applicaties die je helpen met het in de gaten houden van je Cyclus. Op de Android heb je bijvoorbeeld LadysCalendar Free en Womanlog.

Womanlog Pro is een applicatie waarbij je meerdere mogelijkheden hebt. Je kunt aangeven hoelang je gemiddelde cyclus duurt. De applicatie berekend dan voor je wanneer je volgende menstruatie is en wanneer je mogelijke eisprong zou zijn. Dit door middel van een kalender. De kalender kun je in een standaard kalender formaat zien of in een cirkel.

Je kunt per dag aangeven hoe je gevoel is, wat je gewicht is, je temperatuur, hoeveel afscheiding dat je hebt, of je de pil geslikt hebt en of je sex hebt gehad. Op het moment dat je het gewicht en de temperatuur gaat invoeren word hier een grafiekje van gemaakt.

De applicatie is handig voor tijdens de vakantie. Je kunt inschatten of je de pil moet doorslikken om te voorkomen dat je ongesteld wordt terwijl je lekker op het strand kan bakken. (Let op: Vraag wel de huisarts voor advies!) Of je kan precies zien welke dagen je vruchtbaar zou kunnen zijn.

De applicatie is te koop via de Android Market voor €1,99 of de gratis uitvoering met minder extra’s en extra reclame. Het valt mee wat de beperkingen zijn op de gratis editie.

About Witchy

Mama van dochters Tessa en Ize. Werkzaam als doktersassistente en gamed al jaren. Favoriete console is de PlayStation 4 en Nintendo Switch. Het liefste speelt ze games op de laptop games zoals World of Warcraft, Two Point Hospital en de Sims 4 .

View all posts by Witchy

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.