Tijdens de E3 2011 werd de PlayStation Vita aangekondigd. Een nieuwe handheld die zo klein is dat je haast zou denken dat het een mobieltje is. Naast natuurlijk een hoop games die zullen volgen zijn er ook andere functies die je op de PS Vita kan verwachten.

Gebruikers van de 3G- of wifi-uitvoering van PlayStation Vita zijn verbonden met hun PlayStation en met die van hun vrienden en andere gebruikers. Dankzij deze toepassing kan je makkelijk gebruik maken van verschillende sociale netwerken als Facebook. Twitter, foursquare en Skype.Daarnaast zijn er nog de volgende verschillende functies:

“Near” levert locatiegebaseerde diensten als onderdeel van de basisfuncties die PlayStation®Network aanwenden. ‘Near’, dat speciaal is ontwikkeld voor PS Vita, wordt vooraf geïnstalleerd, zodat gebruikers kunnen zien wat hun vrienden die in de buurt zijn nu spelen of wat ze hiervoor hebben gespeeld. Gebruikers kunnen virtueel afspreken met vrienden en nieuwe spelers, ongeacht welke games ze spelen. Ze hoeven hiervoor alleen hun game-informatie te delen in verschillende tijds- en afstandsdimensies.“Party” is ook standaard geïnstalleerd op het systeem. Het is een innovatieve toepassing voor een draagbaar entertainmentsysteem waarmee gebruikers voice of text chat kunnen gebruiken tijdens online gamen, maar ook als ze verschillende games spelen of verschillende toepassingen gebruiken, zoals de internetbrowser.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.