Intussen zijn er al 4 Resident Evil films uitgekomen en is de 6e Resident Evil game in de maak. Deze goed lopende franchise gaat er voor in 2012. Dan komt namelijk de 5e film van Resident Evil en zeer waarschijnlijk game 6. Deze film heeft als werktitel: Resident Evil: Retribution

Voor de gamers onder ons die nog niet bekend zijn met de games of films. Resident Evil is een serie videogames die in 2002 voor het eerst werd gevolgd door een horrorfilm. In zowel de games als de films draait het om een uitbraak van een virus die het gedrag en uiterlijk van de mensheid beïnvloed en ze voor het overgrote deel verandert in zombies. De Resident Evil-serie valt onder het horror/survival-genre. Het horror/survival-genre was nog vrij jong toen de Resident Evil-reeks aan zijn opmars begon en men kan toch wel stellen dat deze reeks het genre flink heeft ontwikkeld.

In 1996 hadden we de eerste Resident Evil game voor op de PlayStation. Het idee was dat de PlayStation ook aantrekkelijk moest worden voor volwassenen en deze echte horrorgame ging daar aan meewerken. Shinji Mikami is de geestelijke vader van Resident Evil. Hij zorgde voor het eerst voor een systeem waardoor hij de achtergronden in zijn game stilstaand in beeld bracht, maar het er grafisch toch mooi uitzag. De lange laadtijd die dit mee bracht werd gecompenseerd door zeer langzaam openende deuren waardoor het achterliggende op tijd geladen was voor de deur open was.

De meeste Resident Evils draaien om de Umbrella Corporation. Een mysterieus bedrijf welke een virus heeft ontwikkeld onder de naam T-Virus. Hoewel dit virus supersoldaten had moeten maken, zorgt het ervoor dat organismen terug tot leven komen. Dit zorgt voor een ware zombieplaag, tenzij het virus muteert en je afschuwelijke wezens ziet. Deze wezens zorgen ervoor dat de hoofdpersoon voor zijn leven zal moeten rennen en vechten.

De spellen staan vooral bekend om de schrikeffecten die het spel extra spannend maken. Een klassier in deze schrikmomenten is het moment dat een cerberus (=zombie hond) door een raam springt op een ogenschijnlijk rustig moment.

In de films volgen we Alice. In film 1 word je geïntroduceerd in het verhaal van de Umbrella Corporation. Met geheugenverlies ontwaakt Alice in de badkamer van een leeg, imposant landhuis en loopt tegen het lijf van agent Matthew Addison. Het nieuwe koppel wordt door 7 commando’s ingerekend, naar een ondergronds treinstation gebracht en op de trein naar hun bestemming gezet. Dan moet alles nog beginnen. van een ondergrondse zombie hyve in film 1, een hele stad in 2 en wereldwijd vanaf deel 3 vind ik dit zelf een leuke serie films.

Rond 14 september 2012 mogen we film 5 verwachten en Resident Evil 6: Darkside Chronicles is nog onbevestigd voor 2011/2012

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.