Wie kent het wachten bij een instelling of klantenservice waar je naar toe moet bellen? Ik moet het voor mijn werk regelmatig doen. Maar wat doe je in de tussentijd?Pas geleden moest ik naar het ziekenhuis bellen. En goh je raad het al ik werd in de wacht gezet. Een lieftallige dame vertelde me dat de wachttijd minder dan 5 minuten was. Helaas had die muts geen gelijk maar omdat het toch nodig was dat ik iemand te spreken kreeg wachtte ik netjes af. Vervolgens krijg ik een melodietje te horen. Terwijl ik zat te luisteren naar het melodietje kreeg ik een beeld in mijn gedachte, het nummer wat er op de achtergrond draaide zou Nintendo zo kunnen gebruiken bij de game Wii-Sports. In mijn gedachte zag ik de game voor me. Maar omdat het wachten even duurde werd ik in mijn eigen fantasie meegetrokken. In gedachte zag ik voor me hoe ze in Mii personages veranderende in springende verpleegkundige en dokters. Het zag er eigenlijk hilarisch uit, waarom kan het op het werk niet zo leuk zijn als in een game? Op dat moment werd de lijn opgepakt door een niet al te vrolijke medewerkster, volgens mij had ze weekend nodig. En ik had in gedachte nog altijd het beeld van een vrolijk potje tennis.

Een tijdje lang heb ik er niet meer aan gedacht. Ik had het wel als onderwerp genoteerd om eens een column over te schrijven maar was het ondertussen vergeten. Tot ik deze week bij een ander ziekenhuis in de wachtstand kwam. En raad eens? Ik moest weer even in de wacht hangen en dit maak kwam het wachtmelodietje erg overeen met de melodietjes uit Super Mario Bross. Zie jij het al voor je? Een dokter rennend en springend door een level in Super Mario op zoek naar de prinses gespeeld door de blonde verpleegster?

Vraag me niet hoe ik erop kom maar je zou zelf eens op moeten letten op het moment dat je in de wacht komt te staan. Vaak kun je die stomme melodietjes aan iets linken wat met games te maken heeft. So lets do the Mario!

About Witchy

Mama van dochters Tessa en Ize. Werkzaam als doktersassistente en gamed al jaren. Favoriete console is de PlayStation 4 en Nintendo Switch. Het liefste speelt ze games op de laptop games zoals World of Warcraft, Two Point Hospital en de Sims 4 .

View all posts by Witchy

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.