Wie kent het sprookje van Alice in wonderland niet? Ik herinner me de tekenfilm nog van lang geleden. Maar deze game heeft weinig weg hiervan. Ik heb voor jullie de game Alice Madness Returns op de PlayStation 3 mogen spelen. Let op voor 17 jaar en ouder

Degene die het sprookje van Alice in Wonderland verzonnen zou hebben, zou op dat moment wel eens LSD gebruikt kunnen hebben. Een vrolijke wereld met beestjes die zingen en dansen. De persoon die Alice Madness Returns heeft verzonnen heeft volgens mij iets meer gebruikt en daardoor slechte uitwerkingen gehad, want het eerste wat bij mij opkomt tijdens het spelen van de game was “o my god, hoe twisted moet je gedachten zijn, om een dergelijk spel te maken?” Want madness? Dat is deze game zeker. Van de lieve Alice die ik ken uit de tekenfilm van vroeger is helemaal niets over. De Alice uit deze game is alles behalve lief en normaal. Een intro filmpje waar meneer konijn en jij samen in rustig in een bootje zitten, loopt uit op een groot bloedbad waarbij ledematen en ingewanden van het lieftallige beestje in de rondte spatten. Op dat moment word Alice wakker uit een hypnose. Een hypnotiseur probeert haar herinneringen te doen vergeten.

De herinneringen die Alice heeft zijn behoorlijk freaky. Na een sessie moet ze haar medicatie halen, maar haar aandacht wordt getrokken door iets anders. Via een donker steegje kom je bij een oud vrouwtje die Alice van vroeger kent. De game begint dan echt je wordt in Alice haar “wonderland” getrokken. Ondanks dat de game behoorlijk horrorachtig is kom je in een mooie omgeving terecht met gekleurde lucht en een bosrijke omgeving. Maar genieten van een mooie omgeving doe je niet. Al snel moet je aan de slag en je moet je weg vinden. Op weg kom je van alles tegen wat je met je broodmes aan moet vallen en uitmoorden. Als je even verder bent word je ook eigenaar van een pepermolen waarmee je kan schieten. Hiermee kun je alles wat je tegenkomt wreed om het leven brengen.

Ik vind wel dat je soms erg weinig tegenkomt onderweg. Je bent meer bezig met het zoeken van je weg en het in de hand houden van je camera zodat je alles kan zien. Dit vind ik wel een minpuntje aan de game. De besturing is niet moeilijk maar je beeld in bedwang houden is niet altijd gemakkelijk. Soms moet je Alice laten focussen , dit kun je gelukkig doen door je L1 knop op de PS3 controller te gebruiken. Zonder deze knop is het richten behoorlijk lastig. Ook de spring moves zijn niet altijd gemakkelijk. Hoe vaak dat ik het voor elkaar heb gekregen om ergens naast te springen doordat mijn camera net verkeerd stond of ik het beeld soms niet goed zag. Hier zou eigenlijk een achievement voor moeten bestaan, deze zou ik met gemak gehaald hebben. Maar ondanks dat het mij niet altijd lukte naar een bestemming te springen, zien de spring skills van Alice er erg gaaf uit. Alice kan zichzelf een paar seconden in de lucht houden (soort van dubbel jump). Op dat moment verandert ze in een groep vlinders, wat er erg gaaf uitziet. Over erg gaaf uitzien gesproken, de outfit van Alice verandert mee met het thema.

Tijdens het hakken en moorden is je doel het verzamelen van herinneringen en het verslaan van een soort bazen. De bazen kom je tegen tijdens het rondlopen in “wonderland”. Soms is het moeilijk om je pad te vinden en ben ik van mening dat er weinig uitleg gegeven wordt. Ik zit soms echt wel een paar minuten te puzzelen voordat ik eindelijk in de gaten heb wat de bedoeling is. Grafisch gezien vind ik de game er wel nice uitzien. Het idee van wonderland hebben de ontwikkelaars er goed in gebruikt. Maar de game heeft ook een behoorlijk mysterieus tintje en ziet er soms freaky uit.

Persoonlijk zou ik deze game geen uren aan een stuk spelen. Ik vind het er wel mooi uitzien, maar dat is natuurlijk niet het enige wat telt bij een game. Het moet natuurlijk ook leuk zijn om te spelen en wat dat betreft zie ik toch wel twee minpuntjes, waardoor dat ik de game geen uren zou spelen. De besturing werd ik snel beu, omdat je de hele tijd moest puzzelen met de camera.

Je kon moeilijk zien waar Alice heen moest, en als je het eenmaal vond, was je al even verder. Ook de uitleg is mij af en toe niet helemaal duidelijk en dan bedoel ik niet de besturing maar de onduidelijkheid over waar je heen moet. Verder denk ik wel dat het leuk is om het eerste deel te spelen: “ American McGee’s Alice”. Ondanks dat ik deze game niet gespeeld heb of kende valt deze game zeker niet tegen.

Score:


Gameplay: 7/10
Fun: 6,5/10
Levensduur: 7/10
Graphics: 7,5/10
Originaliteit: 7,5/10

Totaalscore volgens reviewer: 7,1

About Witchy

Mama van dochters Tessa en Ize. Werkzaam als doktersassistente en gamed al jaren. Favoriete console is de PlayStation 4 en Nintendo Switch. Het liefste speelt ze games op de laptop games zoals World of Warcraft, Two Point Hospital en de Sims 4 .

View all posts by Witchy

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.