Een traditie tijdens Pasen is het zoeken van Paaseieren. Meestal zijn deze van Chocolade of gewoon een hard gekookt ei met felle kleurtjes. Echter kunnen we ook op zoek gaan naar Easter Eggs in videospelletjes.

Een Easter Egg in een game, film of televisie programma is een verborgen boodschap of grap. Makers stoppen deze geintjes in het medium voor de lol en vaak om te kijken of deze ontdekt worden. De naam Easter Eggs is bedacht door Warren Robinet hij werkte bij Atari en liet geheimen boodschappen achter in het spel Adventure. Nadat hij de mensen had verteld dat er geheime dingen inzaten werd er als een gek naar gezocht. En aangezien de jacht op eieren in veel westerse landen een traditie was werden deze grappen Easter Eggs genoemd.

Voor jullie zet ik een aantal favorieten op een rijtje.

Assassin’s Creed 2
De eerste keer dat je Ezio’s oom tegenkomt zal Ezio zijn oom niet herkennen. Zijn oom antwoord dan; “It’s-A me, Mario!” ik denk dat iedereen wel snapt dat hier gelinkt wordt naar dat leuke loodgietertje van Nintendo.

Battlefield 2
Open de Karkand, en ga opzoek naar gebouwen waar de was buiten hangt. Ergens hangt een wit T-Shirt zorg dat je een wapen gebruikt waarmee je kunt inzoomen bijvoorbeeld een Sniper. Zoom in op het Shirt en zie het logo van DICE de developer van de game. Deze volgende Easter Egg bevind zich in dezelfde Battlefield map. Zorg dat je spawned als een US Marine en ga de stad in. Maak geen bochten loop gewoon recht door tot dat je bij een groen gebouw uit komt. Naast dit huis staat een groene doos gooi een granaat richting de doos doe een stap achteruit en geniet van deze gekke Easter Egg. Zodra de doos explodeert regent het witte teddyberen met roze hartjes.


Call of Duty: Black Ops
Deze vind ik zelf erg grappig al is het mij nog nooit gelukt. Als je in de map “Nuketown” het voor elkaar krijgt binnen 15 seconde alle hoofden van de poppen eraf te schieten zal er door de sirenes “Sympathy fot he Devil” te horen zijn het liedje van the Rolling Stones.

Donkey Kong Country 3
Ga naar “Bazaar’s General Store” op de wereldkaart. Koop de Geelen Schelp voor 5 munten. De Schelp vraagt: “wie is de eigenaar van het kasteel?” Nu moet je voor Bazaar kiezen en in plaats van te betalen zeg je dat je het bewaard voor Swanky’s. Bazaar zal je vertellen dat een brutale jongen genaamd Link hem hetzelfde vroeg. Hij zal ook zeggen dat Link niet genoeg munten had, en dat hij 500 roepies aanvaard voor de informatie Link is natuurlijk het belangrijkste personage uit The Legend of Zelda-serie.


Lego Indiana Jones
In de kamer van Bernett College waar je kunt kiezen tussen de verschillende levels daar staat op de vloer het logo van CIS (Droid Army). Dit is natuurlijk een symbool uit Star Wars en zo zitten er nog een stuk of 10 andere Star Wars dingen in Lego Indiana Jones. Het is natuurlijk een makkelijke verwijzing aangezien Indiana Jones en Star Wars beide van George Lucas zijn.


Mario Kart: Double Dash
In Mario Kart Double Dash zit Luigi’s Mansion verborgen. Ga naar de Trial mode en dan naar het Luigi Circuit. Zorg dat je de shortcut pakt bij de Chain Chomp en ga omhoog via de schans. Kijk nu rechts naar de map en je ziet Luigi’s A Rank Mansion.

Portal
Ga in Portal naar een van de kantoren met computers en pak een willekeurig toetsenbord. Bij de meeste toetsenborden zie je dat er een aantal letters geel zijn dit zijn de letters: a,s,d,e,r,h,n,i en de p. Als je deze anagram oplost krijg je de naam Adrian Shepard en hij is de hoofdpersoon uit Half-Life.

The Sims 2
Zorg ervoor dat je Sim de maximale creativiteit heeft behaald. Hierna laat je de Sim een schilderij maken en als je dan geluk hebt schildert je Sim een abstract schilderij van Will Wright, de maker van de Sims.


The Sims 3
Als je Woohoot (O’jaa) in de game, kan het zijn dat je mannetjes sim “giggity” zegt en dit refereert naar Quagmire in Family Guy.

World of Warcraft
Ga naar de Grizzly Hills en zorg dat je naar Westfall Brigade Encampment gaat maar ga niet naar binnen. Hier lopen Bambina (Bambi), moeder van Bambina (Bambi’s Unnamed Mother, Flora (Flower) en Thudder (Thumper). Ook is er een groep genaamd “Westfall Brigade Hunter” die om de zoveel tijd daar spawned en de moeder van Bambina neerschiet. Als je nu juicht zal Bambina woedend worden en zal ze hernoemt worden naar “Vengeful Bambina”.Denk je zelf een Eaters Egg te hebben gevonden of ooit ergens gelezen, laat ze dan achter in de comments want er zijn er nog duizenden meer.

Door: Didi/Dipje

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.