Het lijkt haast iet op te houden met de aanmeldingen voor de Miss nerd verkiezing 2011. Er zijn meer dan genoeg dames die de ICT wereld vertegenwoordigen en meer bekendheid geven aan deze wereld. Maak kennis met Jez, Claudia & Marijcke.
Wie ben je en wat doe je met internet en computers?
Mijn naam is Jez (Jessica), 21, hou van web designen, zingen, Zumba en het Brits Engels. Zoals ik dus al eerder zei, ik heb 4 jaar gestudeerd om ICT beheerder (-ster in dit geval) te worden en ben sinds 8 maanden fulltime aan het werk op een servicedesk die ik samen met 3 andere icters opgezet heb vorig jaar Juli. Het is een service desk waarbij we een (toen een nieuwe) klant ondersteunen die in de UK en Ierland zit. Sinds kort bieden we deze service ook aan, aan medewerkers van dit bedrijf uit Noorwegen, Zweden en Denemarken en in februari gaan we ook van start met Nederland. Mijn 23 weken durende stage eind 2009/ begin 2010 in Brittannië heeft hier dus heel erg veel voordeel bij gehad m.b.t. mijn Engels. Op een dag neem ik calls aan en houd ik mij bezig met incident management. Eén keer in de week heb ik een incident meeting met een problem manager, technical delivery manager van de klant en een Imac manager. Voor de rest houd ik mij bezig met de incidenten, dat ze wel netjes worden geregistreerd en goed worden afgesloten of in de gaten gehouden worden, en dus het opnemen van de telefoon.Naast dit werk houd ik mij bezig met mijn hobby als webdesigner. Ik heb nu ruim 10 jaar ervaring als designer en het ontwikkelen van website`s en help mensen graag met het realiseren van een website. Hierbij hoort een stuk informatie bij als hoe ze domeinnamen moet registreren, voorwaarden daarvan, waar je bij een website aan moet denken, het ontwerp gedeelte, het codeer gedeelte en tekstuele gedeelte, en vaak geef ik ook een korte training zodat zij zelf uiteindelijk de website in beheer kunnen nemen. Uiteraard beheer ik op dit moment nog wel een aantal website`s omdat ik tzt opties in een site gebouwd heb, die te ingewikkeld zijn om ze te beheren door iemand die geen gevoel en ervaring heeft hiermee. Door de jaren heen ben ik bezig geweest ook mijzelf hierin te ontwikkelen, ik heb mij o.a. bezig gehouden met HTML, CSS, PHP, Joomla, WordPress en heel veel Photoshop uiteraard 😉 Je kan o.a. creaties vinden op http://www.jezzieweb.nl
Nog meer weten van Jez? Check dan de website mijndomein.nl.

Wie ben je en wat doe je met internet en computers?
Mijn naam is Claudia Rahanmetan. Ik ben personeelsplanner bij een klein bedrijf maar regel daar ook alles dat met computers te maken heeft, van de aanschaf van Officepakketen tot het installeren van nieuwe pc’s. Daarnaast ben ik de helpdesk voor mij collega’s betreffende alle hardware- en software gerelateerde vragen, van Excel-formules, werking van tablets tot mobiele telefoons. Daarnaast ben ik hoofdredacteur voor Androidworld, de grootste Androidsite van de Benelux. Hoofdzakelijk schrijf ik er artikelen, maar daarnaast onderhoud ik gedeeltelijk de content in de frontend en ben ik admin op het forum. Ook ben ik voor Androidworld actief op alle mogelijke social networks. Ik blog ook voor Contentgirls.nl., het platform voor vrouwen die met het web werken uiteraard. Sinds vorig jaar heb ik ook een bedrijf opgestart en hiervoor verricht ik werkzaamheden in de trant van tekstschrijven, persberichten corrigeren en herschrijven. Dit verloopt allemaal via mijn geliefde Acer Aspire 8943G laptop met 18.4 inch scherm en quad-core processor.

Welke sites bezoek je zelf het liefste?
Alle internationale Android gerelateerde websites die ik in Google Reader heb verzameld. Daarnaast lees ik vaak gadgetsites als Engadget, Mashable maar ook Lifehacker en ReadWriteWeb.
Lees het hele interview met Claudia op mijndomein.nl.

Wie ben je en wat doe je met internet en computers?
Marijcke Voorsluijs, @Marijcke op Twitter, de vrouw achter http://www.totheater.nl en http://www.uurwerk.net, de trotse eigenaar van TOT. Met TOT doe ik een aantal verschillende dingen die allemaal te maken hebben met techniek en cultuur: technische productie voor internationale theatertournees en festivals, ICT- en internetprojectmanagement voor culturele bedrijven, en Uurwerk – personeelsplanner voor evenementgestuurde organisaties.Mijn ICT werk bestaat eruit mijn klanten te helpen optimaal gebruik te maken van de applicaties die ze aanschaffen, of al in huis hebben. Ik ondersteun hen door hun behoeftes te analyseren, hun werkwijze en applicaties te integreren, hun medewerkers te trainen, mooie koppelingen te ontwerpen tussen applicaties onderling of tussen applicaties en website, en krachtige management rapporten te bouwen. TOT krijgt in de loop van 2011 een nieuwe site met allerlei hippe onderdelen – die nu nog geheim zijn.

Welke sites bezoek je zelf het liefste?
Ik val voor strakke, heldere sites met mogelijkheden voor het delen van informatie via sociale media. Ik lees veel nieuwsbrieven van culturele organisaties. Ik volg een heleboel RSS feeds, zoals die van Frankwatching, TechFish, MobileMonday en Mashable, voor het nieuwste van het nieuwste op het gebied van internet, techniek en sociale media. De tijd ervoor heb ik doordat ik geen televisie kijk.
Lees de rest van het interview met Marijcke op de website mijndomein.nl.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.