Op 21 en 22 Februari was er een EA showcase, hier waren de Electronic Arts titels speelbaar die binnen nu en 3 maanden uitkomen. Natuurlijk waren wij van Female-Gamers hierbij aanwezig. Of je de games nou wel of niet leuk vindt het is natuurlijk altijd leuk om games te spelen die nog niet op de markt zijn. Ik zal jullie een korte impressie geven van de games die ik heb mogen spelen.The Sims MedievalIneens werd hij aangekondigd de nieuwe Sims. Al snel vroegen mensen zich af hoe dit kon Sims 3 is pas één jaar uit terwijl we daar bijna 4 jaar op hebben moeten wachten, “Moet The Sims 3 niet uitgemolken worden met alle uitbreidingen?” werd er geroepen.The Sims Medieval is geen vervolg op Sims 3 maar ook geen uitbreiding. Dit is een los staande game die zelfs een aantal mensen teleur zal stellen, omdat de game best wel anders is dan wat we gewent zijn van The Sims serie.

The Sims Medieval speelt zich af in de middeleeuwen en is daardoor dus al anders dan de andere Sims delen. Door personages te maken die in dit spel ‘heroes’ heten creëer je een koninkrijk. Je kunt met een aantal verschillende heroes spelen en het is de bedoeling ze quests uit moeten voeren en je koninkrijk te vergroten of bijvoorbeeld te beschermen tegen de vijand. De levensloop die er in Sims 3 zat hebben ze er uitgehaald. Je heroes worden dus niet meer ouder. Ze kunnen wel dood gaan door ongelukken, ruzies of zelfs ziektes. Natuurlijk kun je ook weer de liefde bedrijven waardoor er een baby sim op de wereld komt deze groeit echter niet verder op dan een kind. Een ding waar je misschien even van schrikt is het feit dat je niet meer op de behoeften van een sim hoeft te letten. Weet je nog dat alle balkjes rood werden en je wanhopig opzoek ging naar een cheat om deze weer groen te krijgen omdat ze anders depressief zouden worden. Ze hebben het dit keer iets makkelijk voor je gemaakt je hoeft namelijk maar aan twee dingen te denken honger en slaap.

Nadat ik de eerste trailers had gezien sloeg mijn hoofd al op hol van de ideeën die ik had hoe mijn kasteel er uit zou zien en welke toren waar met een riviertje er naast, doe gaan moeite er zit namelijk geen bouw functie in The Sims Medieval. Er zitten standaard gebouwen in die je wel kunt inrichten maar niet op de manier dat je gewent bent. Als je bezig bent in de gebouwen met inrichten of met spelen zul je het van de zijkant zien. Dit gaf mij een beetje het oude poppenhuis idee waar niks mis mee is maar waar je wel een beetje aan moet wennen.

Het is geen stom spel begrijp me niet verkeerd, ik ga de game ook zeker kopen. Je zult je er alleen open voor moeten stellen dat het iets nieuws is en geen vervolg. Ik vond de game erg leuk om te spelen ik hoop dat er genoeg nieuwe functies in zitten want deze komen natuurlijk pas boven water als je het een tijdje speelt. Ik kreeg wel een beetje het World of Warcraft gevoel door de quests en het vechten met een draak, maar natuurlijk ook door de middeleeuwse uitstraling.The Sims Medieval ligt vanaf 24 maart in de winkel voor de PC.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.