Op 21 en 22 Februari was er een EA showcase, hier waren de Electronic Arts titels speelbaar die binnen nu en 3 maanden uitkomen. Natuurlijk waren wij van Female-Gamers hierbij aanwezig. Of je de games nou wel of niet leuk vindt het is natuurlijk altijd leuk om games te spelen die nog niet op de markt zijn. Ik zal jullie een korte impressie geven van de games die ik heb mogen spelen.Portal 2.Het is weliswaar geen Half Life, maar toch hebben veel mensen genoten van Portal, de game van de makers van Half Life genaamd Valve. Vandaar dat Valve Corporation ons opnieuw gaat vermaken, dit keer met de opvolger, Portal 2.

Portal 2 speelt zich weer af in Aperture Science Laboratorium alleen heb je dit in deel 1 helemaal verwoest. Je speelt wederom met Chell en ze hebben je voor een paar honderd jaar in slaap gehouden. Je wordt gewekt door een robot uit het plafond die je verteld waar je bent en wat je kunt verwachten. Ook dit keer speelt de robot GLaDOS een belangrijke rol, ze herbouwt de kamers en gaat door waar ze gebleven was.

Portal 2 is een puzzel spel waarbij je 2 gaten in de kamer kunt schieten waardoor er een ‘warpzone’ ontstaat. Door deze techniek te gebruiken zul je jezelf een weg door het labyrint moeten schieten. Soms zul je ook objecten moeten meenemen omdat ze later nog van pas kunnen komen. Het klinkt allemaal erg ingewikkeld maar Valve heeft ervoor gezorgd dat deze game iets makkelijk is dan deel 1. Waar je in deel 1 wist hoe de puzzel in elkaar zat maar fysiek het gewoon niet kon oplossen heeft Valve er nu voor gekozen dat als je weet hoe de puzzel in elkaar zit je hem makkelijk kunt oplossen.

Ik raad iedereen aan Portal of Portal 2 te spelen. Het is een leuke game met veel mind triggers en soms ligt de oplossing zo voor de hand maar zie je hem pas na een tijdje spelen. Valve heeft mij belooft dat er weer een leuk liedje aan het einde van deze game zit, dit was natuurlijk waarvoor je deel 1 uit wilde spelen.Portal 2 komt 22 april uit voor de PC, PlayStation 3 en de Xbox 360.!SPOILER!Ben je stiekem nieuwsgierig geworden naar het liedje in deel 1 klik dan hier . Maar denk er aan het liedje van Portal 2 moet je eerlijk verdienen en beluisteren door hem eerst uit te spelen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.