Op 21 en 22 Februari was er een EA showcase, hier waren de Electronic Arts titels speelbaar die binnen nu en 3 maanden uitkomen. Natuurlijk waren wij van Female-Gamers hierbij aanwezig. Of je de games nou wel of niet leuk vindt het is natuurlijk altijd leuk om games te spelen die nog niet op de markt zijn. Ik zal jullie een korte impressie geven van de games die ik heb mogen spelen.DarksporeDe game die al snel aan Spore gekoppeld werd maar toch totaal anders is. Darkspore kun je het beste omschrijven als een sci-fi role playing game het is de bedoeling dat je een team van 3 helden creëert waarmee je de Melkweg veroverd.

Het creëren van deze wezens/helden werkt met hetzelfde systeem als Spore, zo kun je de helden van kleur veranderen, tentakels over het lichaam verspreiden en er zijn nog veel meer alien achtige opties. De opties zijn zelfs zo uitgebreid dat je net als bij bijvoorbeeld De Sims eeuwig het uiterlijk en de krachten kunt blijven veranderen. Nadat je deze helden gemaakt hebt speel je het spel met 1 van je helden en vecht je strategisch door verschillende planeten, kom je er even niet uit kies dan een van je andere helden. Ik mocht de Beta spelen waar je nog maar tussen 14 verschillende wezens kon kiezen maar in het echte spel moeten er 100 helden vrij te spelen zijn zodat je deze allemaal kunt aanpassen en zo sterk mogelijk kunt maken.

En iets wat ik jullie niet wil onthouden is de PVP mode. Chris Norris van Darkspore vroeg of ik een online PVP battle wilde spelen met de jongen naast mij en natuurlijk nam ik deze uitdaging aan. We hadden beide de game nog nooit gespeeld en na een beetje klungelen won ik de eerste match. Chris geinde naar de jongen dat hij me vast had laten winnen waarna hij vroeg of we nog een match deden 2 uit 3. Helaas was dat potje ontzettend snel voorbij en mompelde de jongen: ik ben eigenlijk vooral goed in race games. Zo zie je maar weer dat jongens er nog steeds vanuit gaan te winnen, maar langzaam aan nemen wij het van ze over toch? Oja in de online PVP mode sta je in een arena waarbij beide spelers 3 helden hebben, gaat je eerste held dood of zijn de krachten van je andere helden geschikter dan kun je wisselen tot dat alle 3 je helden het niet gered hebben en hierbij eindigt het potje dan ook.

Het is echt een spel die je moet spelen om te zien of het iets voor jou is want de RPG’s komen inmiddels als paddenstoelen uit de grond, maar ik heb me er dik anderhalf uur mee vermaakt tijdens de EA Showcase. Darkspore ligt vanaf 29 maart 2011 in de winkels voor de PC.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.