Al een tijdje ligt de Denda game Anitque Road Trip U.S.A in de winkel. Dit betekent dat ik hem voor jou gespeeld heb zodat je weet of je deze game wel of niet wilt aanschaffen.

Grace en James zijn een pas getrouwd stel die hun eigen antiekwinkel willen oprichten in Amerika. Door heel Amerika heen heb je vrienden zitten die antieke spulletjes kwijt willen, maar daar moet je wel wat voor doen. Je vrienden waar je langs gaat zijn namelijk een beetje rommelig en jij moet de juiste antiekstukken vinden voor de klanten.

Er zijn verschillende soorten puzzels en alle soorten puzzels zitten in 15 verschillende staten. Zo heb je Snel winkelen: hier moet je de klanten zo snel mogelijk helpen door het voorwerp te vinden die ze graag zouden willen kopen. Hoe sneller je hun voorwerp vind hoe meer geld je hiervoor krijgt. Kieskeurige klant: bij dit spelletje krijg je drie ‘clues’ (aanwijzingen) om het voorwerp te vinden wat de klant zoekt. De clues zijn dan bijvoorbeeld ‘uitgevonden in de 13e eeuw’, ‘heeft handen en een gezicht’ en ‘tik tak’. Bij deze clues ga je dus op zoek naar een koekoeksklok. Zoek 25: er zijn 25 dezelfde voorwerpen verstopt in de ruimte en aan jou de taak om ze alle 25 te vinden. Verzameling: je krijgt een hoop items te zien, maar er zijn er maar twee dezelfde of er zit er juist maar eentje tussen die anders is.Zoek de verschillen: dit spreekt natuurlijk voor zich. Je krijgt twee plaatjes te zien die bijna identiek aan elkaar zijn op 10 punten na en jij moet aangeven waar ze anders zijn.Puzzel: Hier moet je een legpuzzel in elkaar zetten.Zoek en vind: deze functie krijg je pas wanneer je alle staten hebt uitgespeeld en dus eigenlijk klaar bent met de game. In de zoek en vind modus moet je alle items die in het lijstje links in beeld staan zoeken en dit zijn er heel veel.

Met deze puzzels verdien je geld waarmee je uiteindelijk de winkel kan inrichten. Zo kun je nieuwe kasten kopen maar ook het behang of de vloerbedekking aanpassen. Dit heeft echter weinig meerwaarde, want je kunt kiezen uit vier verschillende kasten, kleden, deuren of behang en je krijgt verder weinig terug behalve een leuk uitziende antiekzaak. Maar de puzzels zijn allemaal ook te spelen zonder geld uit te geven aan artikelen voor in de antiekzaak.

Het is mogelijk om verschillende spelers toe te voegen aan het spel. Dit is handig als je met meerdere mensen het spel wilt spelen of je kunt zelf een 2e of zelfs 3e game aanmaken. Er is maar één moeilijkheidsgraad, maar je kunt er wel voor kiezen om met of zonder tijdbonus te spelen. Als je snel genoeg een puzzel afrond krijg je bonus geld.

De tekenstijl van deze game is erg plat, misschien zijn we verwend geraakt door alle andere Denda games, maar ik vind deze stijl een beetje saai. Misschien heeft het er wel mee te maken dat er weinig dingen bewegen in deze Denda game. Normaal zit er wel enigszins wat interactieve plaatjes in een Denda game en dat is hier totaal niet het geval. Ook werd ik snel een beetje gek van het deuntje. Het zal wel een leuk Amerikaans deuntje zijn wat vooral niet meer uit je hoofd gaat, maar ik heb wel weinig affiniteit met Amerika dus ik stoorde me er een beetje aan.

ConclusieEr zitten meer dan 100 puzzels in de game en als je op je gemak speelt zul je er wel even zoet mee zijn. Ga je er echter voor zitten en speel je met de tijdbonus waardoor je toch snel er door heen gaat ben je binnen vijf uurtjes klaar. Ik vind het jammer van de tekenstijl, maar voor mensen die van Amerika houden is dit een erg leuk spel. Ook als je gewoon van puzzelen houdt is dit een interessante game en vooral omdat er genoeg afwisseling de puzzels zitten zodat het niet zo snel saai wordt.

Algemene informatie:Ontwikkelaar: BoomzapUitgever: Denda GamesPlatform: PCRating: 3+ Richtprijs: € 6,99 Score:Verhaallijn: 5/10Gameplay: 7/10Graphics: 6/10Tijdsduur: 7/10Originaliteit: 6/10Totaalscore volgens reviewer: 6,2

About Dipje

Didi heeft haar eigen Game Mania winkel. Haar tweede naam is events en de derde Indie! Ze is dol op perstripjes en netwerken voor Female-Gamers en dat doet ze niet alleen graag bij haar in de buurt maar ook in de rest van Europa. Daarnaast is zij onze Indiegirl en spot zij de nieuwste games van ons kikkerlandje. Haar favoriete console is de NES, puur uit nostalgie. Maar alle soorten consoles en games worden gewaardeerd.

View all posts by Dipje

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.