Op 21 en 22 Februari was er een EA showcase, hier waren de Electronic Arts titels speelbaar die binnen nu en 3 maanden uitkomen. Natuurlijk waren wij van Female-Gamers hierbij aanwezig. Of je de games nou wel of niet leuk vindt het is natuurlijk altijd leuk om games te spelen die nog niet op de markt zijn. Ik zal jullie een korte impressie geven van de games die ik heb mogen spelen.Dragon Age IINadat gamers Dragon Age: Origins hadden gevonden konden ze vanaf dat moment al niet meer wachten tot er een tweede deel uitkwam. Toen werd Dragon Age II aangekondigd, wat aan aan hoge verwachtingen zal moeten voldoen. Met je personage Hawke zul je op pad gaan, Hawke kan vrouwelijk of mannelijk zijn hier kun je zelf voor kiezen. Hawke heeft de Blight overleefd een grote oorlog waar de Darkspawn de rest van de wereld probeert over te nemen. Langzaam groei je naar de titel Champion of Kirkwall. De game speelt zich over een tijdsperiode van 10 jaar af waarin veel gebeurt met jou maar ook met de wereld om je heen.

Als je Dragen Age: Origins hebt gespeeld kun je ervoor kiezen om je save game mee te nemen zo behoud je personages en bepaalde keuzes die je eerder hebt gemaakt. Ook bij Dragon Age II is het belangrijk dat je niet zomaar een antwoord aan klikt, denk hier over na want je keuzes hebben altijd gevolgen. Dit keer hebben ze naast de antwoorden die je kunt geven ook gevoelens die je daarbij kunt uiten zo kun je boze, vriendelijke of neutrale antwoorden geven. Mocht je nog niet direct een antwoord willen geven kun je er soms ook voor kiezen om eerst een dieper gesprek met diegene te voeren.

EA heeft naar de Dragon Age fans geluisterd. Zo is het combat system enorm verbeterd en met name de klasse Rogue, deze was voorheen moeilijk bestuurbaar tenzij je er helemaal in verdiepte. Nu kan iedereen een Rogue besturen zonder moeite dus ergens is het gewoon een stukje makkelijker en eenvoudiger geworden. Dit wil natuurlijk niet zeggen dat je met je ogen dicht de gevechten haalt. Je zult samen moeten werken met je team om vijanden te verslaan en de goede keuzes te maken. Veel gamers zijn gestopt met Dragon Age: Origins, omdat deze zo lang duurde. EA kon mij melden dat Dragon Age II zeker een kortere speelduur heeft dan Dragon Age: Origins. Hier kun je natuurlijk blij om zijn, maar dit kun je ook jammer vinden. Maar als je er over na denkt kun je zolang over Dragon Age doen als je zelf wilt, de keuze is dus aan jou.

Voor de mensen die nog nooit van Dragon Age gehoord hebben of dit nog nooit gespeeld hebben geen probleem, als je wilt kun je makkelijk inspringen door alleen deel 2 te spelen. En het is zeker de moeite waard om ooit een game uit de Dragon Age serie te spelen al is het voor de mooie graphics de lange verhaal lijn met de mooie filmpjes of de characters waar je jezelf toch wel aan gaat hechten.Dragon Age II ligt vanaf 11 maart in de winkel voor de Xbox 360, PlayStation 3 en de PCWil je graag een voorproefje dan kun je hier de demo downloaden.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.