Vandaag ben ik begonnen met Farmerama. Dit is een voor vele bekend Farmspel. Ken je ze nog niet? Eerder keken we hier al naar Farmville. Maar kort uitgelegd is een Farmspel een game waarbij je als speler op tijd producten maakt. Of het nu gaat om in 5 minuten wortelen verbouwen op je land of in 15 minuten een stapel pannenkoeken bakken in je restaurant. Tijd is het ding, maar nu terug naar Farmerama.

Om te beginnen is het aanmelden voor deze browser game helemaal gratis. Het lastige van het aanmelden is het bedenken van je naam. Ik weet niet of jullie net als ik graag altijd dezelfde naam gebruiken, maar mijn vaste naam/namen konden allemaal niet. Ook was ik even afgeleid door WW, maar dit gaat ‘natuurlijk’ om je wachtwoord.

Als aanmelding mail krijg je: “Hartelijk welkom op de vreemdste boerderij ter wereld! Bij Farmerama moet je echt direct de handen uit de mouwen steken. Bouw als topboer je erf uit, fok dieren en bewerk je akkers. Hup, trek die rubberen laarzen aan: ontmoet hier echte medespelers en een flink dozijn grappige, knotsgekke dieren; zo wordt het boerenleven pas echt leuk!” Ik heb alleen geen idee wat er zo vreemd aan is?!Als je nog niet bekend bent met de farm spellen, dan begint deze game erg goed voor je. Je krijgt een goede tutorial in beeld die je stap voor stap wegwijs maakt in Farmerama. Aan het einde van de tutorial ben al je al level 2 en kun je echt aan de slag. Deze game speel je helemaal met je muis.

Het muziekje is niet mijn smaak. Het is soms vrij hoog, maar wel passend bij de boerderij een gitaar spel wat zich steeds maar herhaalt en herhaalt. Gelukkig kan je als je wilt deze in de opties gewoon uitzetten, terwijl je de sound effects wel aan kan laten. Ook kun je daar de beeldkwaliteit kiezen. Op mijn laptop zie ik absoluut geen verschil tussen goed, beter of best.

Je werkt het meeste met boeren duiten en tulpen guldens. Tulpen guldens koop je met euro’s, wat ik persoonlijk gelijk een nadeel vind van een gratis game. Boeren duiten kun je kopen met tulpen guldens of verdienen door een bestelling te leveren. Als je het druk hebt of niet veel online bent, dan zul je je gewassen nog wel eens vergeten. Je moet timen wanneer iets klaar is en of je er naar kan kijken. Maar hier zit gelijk een voordeel aan, in de game. Soms vergeet je even dat je worteltjes aan het kweken was of je valt in slaap en word de volgende morgen wakker, dan is niks verwelkt. Dat is in sommige farm spellen wel het geval. Maar hier kun je je tarwe de hele nacht vergeten en dan staat het er in de morgen nog. Ook extra leuk als je het spel weer bekijkt, dat er weer meer klanten in de boerderij geweest en heb je een doel om te verbouwen. EDIT 28/1/11:Oops! Foutje van mijn kant. Vandaag ben ik even in de game geweest. Maar je gewassen kunnen toch verwelken. Vandaag staat mijn akker namelijk vol met onkruid! Je kan ze dus wel een nacht vergeten (circa 12 uur) maar geen 1-2 dagen.

Graphics: Op mijn 1440×900 scherm past net het hele spel op het scherm. Ik heb wel een scrollbalk voor het logo, maar het speelveld is helemaal zichtbaar. Op mijn moeders scherm past het spel absoluut niet. Zij heeft namelijk 800×600 en voor haar is Farmerama niet speelbaar. Conclusie: Ik heb het geduld niet echt voor een spel als dit. Het tempo is te traag en de bestellingen komen te traag. Je kunt reclame kopen, maar dat kost weer tulpen guldens, die weer euro’s kosten. Iedere speler ontvangt op een dag zes bestellingen. Dus als je begint is het een beter om gewoon een nacht niks te doen. Dan krijg je meer bestellingen en loopt het niet meer zo traag. Dan is het best een leuke game en moet je meer verbouwen dan je kunt bijhouden. Ik denk dat ik het tussendoor wel een beetje blijf spelen.

Zelf Farmerama proberen? Hier kun je je aanmeldenTot slot heb ik nog een leuke trailer voor jullie. Wat ze daar allemaal in het begin doen van het filmpje, kun je overigens pas vele levels later in het spel zelf doen!

[yt=350,221]BSlI-9Tk1uk[/yt]

Veel Plezier!!- Gameplay, 7/10- Fun, 7/10- Levensduur, 8/10- Graphics, 7/10- Geluid, 7/10- Originaliteit, 5/10- totaal 6,8

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.