Welk meisje wilde er vroeger geen zangeres worden? Op een enkeling na wilde iedereen dat. Helaas is niet voor iedereen de kans weggelegd. Meedoen aan een talentenjacht zul je mij nooit zien doen. Maar het is natuurlijk wel leuk om een kijkje te nemen hoe een talentenshow eruit ziet. Ik heb de wereld van X Factor mogen bekijken.

X Factor de game is gebaseerd op de gelijknamige show X Factor van RTL 4. De game start na je auditie die je gehaald hebt. Je mag door naar de bootcamp ronde waar je jezelf moet bewijzen om door te mogen gaan naar de liveshows. Hoe je jezelf mag bewijzen? Door zelf te zingen natuurlijk! Wat mij gelijk opvalt, is het originele concept. We kennen natuurlijk al vele zang spelletjes zoals SingStar, We-Sing, U-Sing en Lips. De games komen als paddenstoelen uit de grond. Ik heb alle voorgaande zang spelletjes wel eens gespeeld en deze game komt als een leuke verassing en originele aanvulling.

De game kun je op verschillende manieren spelen om te werken aan je carrière. Zoals ik al eerder vermelde start je met de bootcamp rondes waarbij je jezelf moet bewijzen door nummers te zingen. Als het je lukt deze door te komen mag je naar de liveshows. Bij de liveshows krijg je een eigen kleedkamer. In je kleedkamer kun je kleren uitzoeken om aan te doen tijdens een optreden, je kapsel veranderen, lezen wat de pers en fans van je vinden, je statistieken bekijken en het nummer dat je tijdens je optreden gaat doen oefenen.

Wanneer je er helemaal klaar voor bent ga je starten met je show. Het zingen zelf is niet echt makkelijk. Je moet goed op je toonhoogte en snelheid letten. In het spel is vals zingen absoluut geen optie. Soms valt me wel op dat het meezingen met het nummer niet klopt. Je moet soms eerder beginnen met zingen, terwijl het originele nummer nog moet inzetten. Bijvoorbeeld bij het nummer Ruby van Kaiser Chiefs. Ik ben al ‘Ruby, Ruby, Ruby’ aan het zingen, terwijl de leadzanger nog moet beginnen. Als ik te laat start zoals de zanger, dan krijg ik de punten ook niet. De jury bestaat uit een tweetal mannen en tweetal vrouwen. Drie zijn er over het algemeen erg positief, ook al doe ik het wat minder. Het mannelijke jurylid wat op de plaats zit waar Henk Jan Smits en Erik van Tijn vroeger zaten, is een ontzettende zeur. Hij weet me telkens aan te vallen met de opmerking dat hij mijn stem maar niets vind en me het voordeel van de twijfel geeft. Dit terwijl mijn fans op me stemmen en ervoor zorgen dat ik de beste zangeres van de liveshow word!

Je kunt de game solo spelen, maar ook met meerdere mensen. De game kent een party modus en een carrière modus. Bij de party modus kun je vrij spelen. Je mag zelf je nummer kiezen en de bedoeling is om de highscore te verbeteren. Je kunt dit ook met meerder spelers doen. Je hebt de mogelijkheid om solo te zingen, een duet te zingen, een wedstrijd te zingen of een competitie. De carrière modus heb ik bovenstaand al uitgebreid uitgelegd.

Maar genoeg over de gameplay. Ik ga natuurlijk niet alles verklappen. Het moet natuurlijk een verrassing blijven voor als je de game zelf gaat halen.Helaas moet ik over de graphics wat negatiever zijn. Ik vind de looks niet mooi. Je herkent alles wat je moet herkennen, maar de personages zien er soms wat vaag uit. Ook met praten en zingen zie je de mond totaal niet synchroon meedoen met de stem. Dit is iets waar ik me aan kan irriteren in een game. Ik heb de game op de Xbox360 gespeeld en normaal heb je daar behoorlijk aardige graphics op. Grafisch vind ik de game meer een Wii game lijken. Dit had veel beter gepast. Als je een game wil spelen om de graphics dan is dit geen aanrader.

Ondanks dat de game grafisch niet is wat mij aanstaat, is hij ontzettend leuk. Ik ben er helemaal verslaafd aan! Toen ik begon met spelen was het half 7 en twee uur later besefte ik pas hoe snel dat de tijd was gegaan. Qua inhoud hoeft de game zich totaal niet onder te doen voor de concurrerende games als SingStar. Ik vind de inhoud zelfs leuker, je hebt de optie om gewoon free-style te spelen of tegen iemand anders, maar je kunt ook aan een carrière werken. Wat ook een leuke extra is zijn de achievements ik heb er al behoorlijk wat gehaald. En persoonlijk vind ik dit een erg leuk doel in de game! Zo kun je toch pronken met wat je kunt.

De game is te koop voor de Nintendo Wii, PlayStation 3 en Xbox360. Richtprijs € 39,99 excl. microfoon en € 59,99 incl. microfoon. Uitgever is Deepsilver. Score:x Gameplay: 7/10x Fun: 8/10x Levensduur: 7/10x Graphics: 6/10x Geluid: 8/10x Originaliteit: 6,5/10 x Eindscore: 7

About Witchy

Mama van dochters Tessa en Ize. Werkzaam als doktersassistente en gamed al jaren. Favoriete console is de PlayStation 4 en Nintendo Switch. Het liefste speelt ze games op de laptop games zoals World of Warcraft, Two Point Hospital en de Sims 4 .

View all posts by Witchy

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.