Naruto Shippuden: Ultimate Ninja Storm 2 is een vervolg game afgeleid van de Manga/anime serie. Eerder verschenen er al verschillende games rondom Naruto. Ik hebben deze game voor jullie mogen reviewen.

De game speelt zich 3 jaar na de eerste game af. Zoals in de intro al vermeld werd, is de game gebaseerd op een manga/anime serie. In de game volg je grotendeels het verhaal van de serie. Dat het gebaseerd is op de serie zie je ook goed terug in de game. Naruto is een jonge Ninja. In deze game komt hij net terug van een trainingsmissie. Om te laten zien wat hij allemaal geleerd heeft moet hij op een missie. Dit doet hij samen met Sakura die hij nog kent, van vroeger. Sakura is van mening dat ze op missie gaan omdat ze moeten trainen. Tijdens de training is het de bedoeling dat je Sakura verslaat.

Je speelt zelf uiteraard als Naruto. Voor je gevecht krijg je ook een score. Wat wel lief is zijn de opmerkingen van Naruto tegen Sakura. Ze wordt helemaal afgemaakt tijdens het gevecht. Hij laat haar echter wel weten dat ze zelf stukken sterker geworden is. Wie wil nou niet zoiets liefs horen nadat je helemaal bent ingemaakt?De game bestaat uit vechten en het volbrengen van missies. De missies krijg je mee. Zo wordt er bijvoorbeeld wraak genomen tegen de Itachi, de broer van Sasuke.

Het vechten is niet altijd even gemakkelijk, je moet het wel onder de knie krijgen. Maar je merkt dat hoe vaker je een gevecht aangaat, hoe beter dat het gaat. De game bestaat vooral veel uit verhaal. Je krijgt tijdens het spelen veel fragmenten te zien. De game neemt de nodige tijd in beslag en voor je het weet ben je zo een uur aan het spelen. Het verhaal is behoorlijk fascinerend, je wilt steeds verder om te kijken wat er gebeurd.

Je moet ook goed opletten tijdens de gevechten. Je kunt niet zomaar wat op knopjes gaan duwen. Via bepaalde combinaties kun je verschillende moves ten uitvoer brengen. Ook heb je speciale aanvallen die je moet doen door bepaalde knoppen op je Xbox controller in te drukken in een volgorde. Hierdoor krijg je sterke aanvallen tegen je tegenstander. Soms moet je ook erg snel zijn, want als je traag bent voer je de aanval niet uit.

De game kent drie verschillende modi. Zo heb je de verhaallijn. In de verhaallijn speel je de missies uit die je moet uitvoeren. Je kunt ook kiezen voor de free-roaming modus. Dit houdt in dat je vrij kunt rondlopen. Je kunt spullen inkopen die je nodig hebt om te vechten en je kunt hier sidequests spelen. Verder heb je nog de online modus waar je een battlemodus speelt. Dit houdt in dat je tegen elkaar kunt spelen.

De game ziet er op de Xbox360 erg mooi uit. Bij de tussenstukjes is het net alsof ik de anime serie aan het kijken ben op televisie. Ook het intro. De aanvallen die je tijdens het vechten doet zien er indrukwekkend uit. Ze zijn tot in de details afgewerkt. Je zou bijna zeggen dat het geen game is maar een tekenfilm. Wat ik wel een nadeel vind is dat de tekst niet synchroon loopt met de bewegingen van de mond bij het karakter wat spreekt.

Ik kende de hele Naruto game-lijn niet maar ik moet zeggen dat het verhaal van dit deel me enorm aanspreekt. Het heeft iets tragisch over zich heen. Ik zit dan ook helemaal in de game als ik hem speel. Al snel was ik met de proloog een uur verder. Je hebt weinig besef van tijd. Zoals ik al aangaf ziet het er ook mooi uit het is net of je zelf een tekenfilm speelt en van de aanvallen die Naruto uitvoert was ik behoorlijk onder de indruk. Als je fan bent van de serie is deze game absoluut de moeite waard om te kopen. De game is verkrijgbaar voor de Xbox360 en Playstation 3 en word uitgegeven door Namco Bandai. Richtprijs is €59,99 Score:x Gameplay: 8/10x Fun: 9/10x Levensduur: 8/10x Graphics: 7,5/10x Geluid: 8/10x Originaliteit: 8,5/10 x Eindscore: 8,1

About Witchy

Mama van dochters Tessa en Ize. Werkzaam als doktersassistente en gamed al jaren. Favoriete console is de PlayStation 4 en Nintendo Switch. Het liefste speelt ze games op de laptop games zoals World of Warcraft, Two Point Hospital en de Sims 4 .

View all posts by Witchy

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.