Fishdom 2 is het vervolg op de gelijknamige game Fishdom Holiday Splash. Denda heeft deze game recentelijk uitgebracht. Wat ik alvast kan verklappen is dat het een vrolijke, gekleurde en verslavende game is. Lees verder om alles te weten te komen voor deze game.

Eerlijk is eerlijk, ik dacht ik speel deze game wel even. Casual games zijn in mijn mening over het algemeen niet erg moeilijk. Deze game ook niet, maar hij is wel ontzettend verslavend. De game neemt je mee in een vrolijke, gekleurde onderwaterwereld met mooie visjes en leuke opdrachten. Hoe de game werkt? Ik zal het je uitleggen.

De bedoeling is dat je door middel van combinaties te maken gouden tegeltjes wegspeelt. Een combinatie bestaat uit minimaal 3 dezelfde figuurtjes je kunt natuurlijk ook 4 of meer combinaties wegspelen. De gouden tegeltjes zijn weer € 1,- euro waard. Je speelt zo alle levels door.

In het begin zijn de level natuurlijk makkelijk en ben je snel klaar. Maar hoe hoger level dat je komt hoe lastiger het wordt. De gouden tegeltjes zijn in een later level grijs gemaakt en eerst moet je de grijze tegel verwijderen voor je bij de gouden kunt je moet dus 2 keer een combinatie maken op die tegel. Wat ook gebeurd, is dat figuurtjes vastgemaakt zijn met een ketting die je eerst moet doorbreken door de juiste combinatie te maken.

Natuurlijk word het steeds moeilijker. De combinaties maken is natuurlijk makkelijk, maar je moet natuurlijk ook wel combinaties kunnen maken. Sommige levels moet je eerst op een heel klein stukje alles wegspelen voordat je verder kunt. En soms is het ook zoeken waar het laatste gouden tegeltje nu ook alweer zat.

Zoals ik al vertelde is het gouden tegeltje € 1,- euro waard. Die euro’s heb je natuurlijk weer nodig om spulletjes van te kopen. Je kunt namelijk je eigen virtuele aquarium inrichten. Met het geld kun je planten en vissen kopen, maar ook benodigdheden die je nodig hebt om je aquarium schoon en gezond te houden voor alles wat hierin leeft. Rechtsboven in je aquarium is te zien of het allemaal goed gaat. Of je genoeg versieringen hebt ten opzichte van de vissen en andere diertjes die je hebt. Maar ook of je aquarium comfortabel genoeg is ingericht met spullen die weer nodig zijn voor de dieren om te kunnen leven. Als je met alle 3 je balkjes 100% hebt verdient win je een beker. Je begint bij brons en je kunt steeds hoger halen. Naast de beker speel je ook nog een aquarium vrij wat je weer kunt vullen met allerlei leuke visjes en planten. Soms geven je vissen zelf ook aan wat ze leuk vinden om erbij te krijgen in het aquarium. Aan jou dan de opdracht om dit voor elkaar te krijgen natuurlijk. Soms moet je er even voor sparen, maar het heeft wel resultaat.

Aan de game is ook een vissiepedia toegevoegd. Hierin kun je allerlei informatie vinden over de vissen in je aquarium. De game is dus niet alleen leuk om te spelen, maar ook nog eens erg leerzaam. Je kunt de game maar met 1 persoon tegelijk spelen, maar je kunt wel meerdere profielen maken. Zo kan iedereen in huis zijn eigen aquarium maken. Je kunt ook andere aquariums vrijspelen in de game. Zo heb je de Diepzeeboerderij, Eeuwige Groene Oase, Poseidon’s Koninkrijk en 1 bonus vakantie aquarium.

De game bevat 120 levels en 30 unieke bonuslevels. Tussen de levels door kun je zoek & vind spelletjes spelen. Dit zijn de bonuslevels. De bedoeling is dan dat je diamanten zoekt voor je aquarium. Je speelt hiermee diertjes vrij voor je aquarium waar je niet voor hoeft te betalen. Ook zijn aan de game een leuke screensaver en wallpapers toegevoegd. De game is helemaal in het Nederlands. En zo kan ik nog doorgaan met vertellen, maar de game is zo leuk! Mijn tip? Haal hem zelf! Hij is onder andere te koop via de Denda Shop voor € 9,99. Via de shop kun je ook een gratis demo downloaden. Let op, want zoals ik al liet weten, als je eenmaal begonnen bent is het lastig om te stoppen! Score:x Gameplay: 8/10x Fun: 9/10x Levensduur: 7/10x Graphics: 7/10x Geluid: 7/10x Originaliteit: 6/10x Eindscore: 7,3

About Witchy

Mama van dochters Tessa en Ize. Werkzaam als doktersassistente en gamed al jaren. Favoriete console is de PlayStation 4 en Nintendo Switch. Het liefste speelt ze games op de laptop games zoals World of Warcraft, Two Point Hospital en de Sims 4 .

View all posts by Witchy

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.