Konami hoopt met Lords of Shadow de Castlevania-reeks nieuw leven in te blazen. Het is nu nog de vraag of het ze gaat lukken. Lees verder voor de review.In Castlevania: Lords of Shadow speel jij als Gabriel Belmont, een lid van de Brotherhood of Light.Het speelt zich af in een middeleeuwse setting en het is de taak van Gabriel Belmont om de mensheid te beschermen tegen de krachten van de duisternis. De balans tussen goed en kwaad wordt ernstig verstoord door de Lords of Shadow, drie machtige figuren die de Brotherhood of Light al sinds het begin van zijn ontstaan lastig vallen. Nu het helemaal uit de hand begint te lopen en de Lords of Shadow aan macht winnen en het land steeds meer onder het duisternis verschuilt gaat, wordt Gabriel erop uit gestuurd om een einde te maken aan de heerschappij van de Lords of Shadow. Gabriel Belmont doet het niet geheel om religieuze overtuigingen, de dood van zijn geliefde vrouw is zijn drijfveer. Het verhaal wordt heel duidelijk in het spel uitgelegd, als er een laadpauze is vertelt een wat oudere stem het verhaal en wat hij ziet in Gabriel.Ik ga niet verklappen wie of wat het is, maar ik vind het zeker een pluspunt dat het verhaal zo wordt uitgelegd.Als je het niet zo interessant vind, kun je na het laden gelijk starten, waardoor je het verhaal niet af hoeft te luisteren.

Zoals al eerder gezegd, Gabriels drijfveer is de dood van zijn vrouw. Hij wenst om haar weer levend in zijn armen te kunnen sluiten of anders in de dood. En juist vanwege dat verlangen gaat hij richting de Lords of Shadow, want die hegbben als enige de kracht haar weer tot leven te wekken. Het gevolg is een ijzersterk verhaal dat draait om eigen motieven, maar ook om de motieven van de Brotherhood of Light.In het verhaal maakt Gabriel ontwikkelingen door die hem aan het denken zetten over de scheidingslijn tussen goed en kwaad. Maar niet alleen Gabriel heeft hier moeite mee, ook zijn voorgangers maakte het zelfde als hem door en raakten vervreemd van hun missie. In een dagboek doen zij hun verhaal en vertellen wat tot hun ondergang heeft geleid.

Gabriel beschikt over een, ja hoe wil je het noemen, ik neem aan een kruiszweep. Het is een kruising tussen een zweep en een kruis. Het ziet er uit als een kruis, maar je kan het ook als een zweep gebruiken. Ook zijn er in het gevecht tal van combo´s mogelijk, om sommige bosses te kunnen verslaan moet je bepaalde combo´s uitvoeren. Het is allemaal niet bijzonder moeilijk, maar het is wel leuk om te doen. Je kunt natuurlijk het grootste deel van het verhaal ook random op knoppen lopen drukken, aangezien dat heel wat makkelijker is. Maar het is ook zo dat je soms bijvoorbeeld bij een wezen een bom moet afpakken en dat gaat niet door random op knoppen te drukken. Je kunt aanvallen blokkeren en daarna gelijk weer aanvallen. Heel het gevechtssysteem is super fijn in elkaar gezet en het zorgt ervoor dat jij je aanvallen snel achter elkaar kan uitvoerenOok is het aanbod van vijanden best wel verschillend, in het begin zul je veel dezelfde vijanden tegen komen, maar naarmate je verder komt kom je ook weer verschillende vijanden tegen. En wat ook echt super is aan Castlevania: Lords of Shadow, het bestaat niet alleen uit vechten, het wordt ook afgewisseld door puzzels. Waardoor jij meer van de omgeving kan genieten.

Het is grafisch een super mooi spel, het is waarschijnlijk niet de beste kwaliteit, maar het is gemiddeld veel hoger dan andere spellen.Een nadeel van het mooie grafische aspect is dat het spel je ook gelijk een illusie geeft van een vrije spelwereld. Jammer genoeg is dat niet zo. Het is op sommige momenten een zeer beperkt spel, waardoor jij je snel voelt opgesloten in de map omdat je in feite alleen maar rechtdoor kunt, terwijl je denkt dat rechtsaf ook een pad is omdat het er zo mooi uitziet. Maar het wil niet zeggen dat je geen geheimen in de map kunt ontdekken, want op sommige momenten zijn er dan juist wel afslagen die je kunt inslaan. Daar kun je onder andere verschillende upgrades en handige items vinden.

ConclusieCastlevania: Lords of Shadow is in mijn ogen een super leuk spel dat voor afwisseling zorgt en waar het verhaal super mooi in wordt verteld.Het Middeleeuwse gevoel krijg je ook door middel van de supermooie graphics. Maar geen enkel spel kan perfect zijn, het spel is op sommige punten heel onduidelijk en dan draait de camera bijvoorbeeld ook niet mee en heb je geen idee waar je heen moet. Soms lijkt het alsof je tegen een muur oploopt en totaal geen kant meer op kunt. Dan moet je eerst 3 uur naar de map staren voordat je weet waar je heen moet.Maar al met al is het een super spel waar je ongeveer twintig uur mee bezig kan zijn.Algemene informatie:Ontwikkelaar: Mercury SteamUitgever: KonamiPlatform: Xbox 360, PlayStation 3Rating: 16+Richtprijs: € 59,98Score:Gameplay: 9/10Fun: 9/10Levensduur: 9/10Graphics: 9/10Geluid: 7/10Originaliteit: 7,5/10Totaalscore volgens reviewer: 8,4

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.