Afgelopen week kwam Assassin’s Creed Brotherhood uit voor de Xbox 360 en de PlayStation 3. Helaas moeten de PC liefhebbers nog even geduld hebben, want voor de PC komt deze game pas in kwartaal 1 van 2011 uit. Ik kon hem in ieder geval niet laten liggen, dus laat ik er dan maar meteen het een en ander over vertellen.

Het verhaal

Assassin’s Creed: Brotherhood (AC:B) is natuurlijk het 3e deel (of deel 2,5, het ismaar net hoe je het wilt benoemen) van een reeks historische en moordlustige games. Al 3 delen wordt het verhaal van Desmond Miles verteld. Desmond stapt ieder deel in de Animus, dit is een machine waarmee je de herinneringen van je voorouders kunt herleven. Deze worden uit je DNA gehaald en zo kun je ze weer tot leven wekken in je geheugen. AC:B speelt zich direct af na Assassin’s Creed 2. Je eindigt in het Vaticaan in Rome waar je ook weer begint met je herinnering. Nadat je in een korte flashback gezien hebt wat je in deel 1 en 2 hebt gedaan, keer je terug naar je villa in Monteriggioni. Hier vind echter een gevecht plaats waarbij Cesare Borgia de appel “the Piece of Eden” steelt. Nu snap je natuurlijk al dat deze appel zeer waardevol moet zijn en je deze terug moet halen uit Rome, de plaats waar de Borgia’s aan de macht zijn. Door vrienden en vijanden te leren kennen schakel je alle Borgia’s uit door per streek hun leider te vermoorden en dan hun toren in brand te steken. Zo laat je aan de bewoners van deze streek zien dat ze vrij zijn en kun jij Rome weer renoveren door winkels op te kopen en te restaureren. Als je bewoners helpt die in gevecht zijn met de soldaten van Borgia willen ze jou vaak een dienst bewijzen en ook een assassin worden. Deze hulp assassin’s kun je trainen en op missies sturen in het buitenland of je kunt ze oproepen tijdens een van je eigen missies.

Grafisch

Het spel is erg mooi gemaakt en als je ooit in Rome bent geweest zul je zeker de gelijkenissen zien. Er hangt een bijzondere sfeer waardoor je het idee hebt dat je zelf aanwezig bent in het historische Rome. Grafisch verschilt dit deel niet veel van zijn voorgangers, omdat het al erg goed was en is het makkelijk om kleine details aan te passen. Zo zijn de uitzichten op Rome nog adembenemender geworden. De animaties van Ezio zijn erg mooi. Of hij nu over de huizen rent, tegen een muur op klimt of op een paard zit, je hebt nooit het idee dat het een computer personage is omdat het er allemaal zo natuurlijk en soepel eruit ziet.

Multiplayer

Assassin’s Creed: Brotherhood geeft een nieuwe draai aan de game door er een Multiplayer functie in te stoppen. Dit is niet niks, want menig andere game met een multiplayer kan niet op tegen de populariteit van de shooters op dit moment. Ik denk dat Assassin’s Creed: Brotherhood een hele goede kans maakt om een geweldige multiplayer te worden. In de Multiplayer speel je een assassin. Je kunt uit verschillende looks kiezen en als je de Codex versie hebt gekocht krijg je zelfs extra uiterlijken erbij. Je speelt met minimaal 6 man en iedereen heeft dus zijn/haar eigen assassin gekozen. Zodra het spel begint krijg je een prooi. Er staat een portret van een van je medespelers op je scherm en deze moet je gaan zoeken. Door middel van een kompas zie je of je de juiste kant opgaat en of je warm of koud bent. Zodra je de persoon in je vizier hebt is het de bedoeling om deze af te maken. Als je achtervolgd wordt door iemand die je zoekt kun je hem/haar op verschillende sluwe manieren kwijtraken. Zo kun je in een hooibaal springen om je te verstoppen. Zodra je meer kills maakt in het spel verdien je punten waarmee je extra opties vrijspeelt, zoals rookbommen en een tijdelijke vermomming. Er zijn verschillende maps. Zo heb je Venetië, Rome en ook een aantal kleinere plaatsen. Het lijkt misschien erg simpel, maar er lopen een hoop bewoners rond die bestuurd worden door, maar die er net zo uit zien als je medespelers en jijzelf.Al met al lijkt het een beetje op de boeken die je vroeger had van waar is Wally.

Ik hoop dat ze de multiplayer nog verder gaan uitbreiden, misschien met andere missies of modes die je kunt spelen. Ik kan me voorstellen dat je deze mode op een gegeven moment wel hebt gezien en dat je graag iets anders (nieuws) wilt.

Tijdsduur

Assassin’s Creed: Brotherhood draait natuurlijk voornamelijk om de singleplayer. Je doet ongeveer 20 uur over de singleplayer, maar dat zijn dan alleen de hoofd missies. Naast deze missies kun je nog uren zoet zijn met extra missies, het zoeken van vlaggen en veren of met het renoveren van Rome.

Als je dit allemaal gedaan hebt en je wilt nog steeds meer kun je jezelf natuurlijk nog uren vermaken met de multiplayer en een poging doen om de beste assassin van de wereld te worden.

Conclusie

Ik heb nog een aantal kritische puntjes. Ik vind het erg lang duren voordat je in een server zit voor de multiplayer. Nu kan dit ook aan mijn internetverbinding liggen, als dit zo is heb ik niks gezegd. Soms vind ik de teksten die op het scherm verschijnen, voornamelijk in de Singleplayer, erg klein. En aangezien niet iedereen een mega breedbeeld televisie heeft hangen wordt het lezen van hints en de uitleg over een missie moeilijk en verdwijnt de tekst te snel. Hier heb je natuurlijk geen last van als je of 30 cm van de tv af zit of een mooie grote televisie hebt. Maar naast deze kleine puntjes is het een mooi, maar ook vooral een lange en boeiende game die geen seconde gaat vervelen. De tijd vliegt als je het spel speelt en al snel zit je een halve dag te spelen.

Algemene informatie:Ontwikkelaar: Ubisoft MontrealUitgever: UbisoftPlatform: Xbox 360, PlayStation 3, PC (moet nog uitkomen, kwartaal 1 2011)Rating: 18+Richtprijs: Tussen de € 34,99 en € 69,99Score:– Verhaallijn: 9/10– Gameplay: 9/10– Graphics: 9/10– Multiplayer 8,5/10– Tijdsduur: 10/10– Originaliteit: 9/10Totaalscore volgens reviewer: 9

About Dipje

Didi heeft haar eigen Game Mania winkel. Haar tweede naam is events en de derde Indie! Ze is dol op perstripjes en netwerken voor Female-Gamers en dat doet ze niet alleen graag bij haar in de buurt maar ook in de rest van Europa. Daarnaast is zij onze Indiegirl en spot zij de nieuwste games van ons kikkerlandje. Haar favoriete console is de NES, puur uit nostalgie. Maar alle soorten consoles en games worden gewaardeerd.

View all posts by Dipje

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.