De Call of Duty: Black Ops launch party is al weer achter de rug. Gister was het dan zover en wat een groot spektakel was het.

Vanaf Amsterdam Centraal Station reden er pendelbussen naar de Convention Factory in Amsterdam, groot beplakt met stickers van je raad het al, Call of Duty. Vanaf 8 uur gingen de deuren open voor de bezoekers en vanaf dat moment was de spanning om te snijden. Wat gaat Call of Duty ons brengen en zal de game beter zijn dan Modern Warfare 2? Één ding is zeker, Nederland heeft Call of Duty: Black Ops met open armen ontvangen.

Tussen 8 en 9 uur kon je meedoen met een toernooi waarna de winnaar het hoofdpodium mocht betreden om daar tegen de rest van de wereld te spelen. Deze jongen bezweek helaas onder de groote druk, waarschijnlijk door de nieuwe map en de 2000 toeschouwers. Helaas kreeg hij de 3D televisie niet mee, die ging namelijk naar de Italiaanse speler.

Tussen al het gegame door werden er promo filmpjes getoond en kon je vragen stellen aan Treyarch. Er werden natuurlijk veel goodies weggegeven, waarvan veel T-shirts en cd’s. Aan de zijkant van het podium stonden een aantal Xbox 360 pods opgesteld. Hier kon je samen met een vriend een potje gamen. De hoofdsponsor van het evenement was Monster Energie Drink, dus er was absoluut geen gebrek aan de cafeïne boosts.

Om 11 uur, met nog 1 uur op de klok (het leek wel oud en nieuw), kwamen de Opposites nog een paar nummertjes doen. En met een paar bedoel ik nog geen 10, maar dat geeft niet want het was heel leuk om deze jongens voor een groep, vooral mannelijke gamers, te zien zingen. Je kon zien dat ze liever een publiek vol meiden hadden gehad. Gelukkig werd er door de heren in het publiek volop gemosht.

En nou wordt het spannend, want de countdown was begonnen met nog 1 minuut op de klok. Met de hele zaal werd er afgeteld naar nul, waarna er een groot vuurwerkspektakel te zien was. Er ging een groot doek omhoog en daar stonden dan de verkoopstands van Free Record Shop. Goed ingedeeld in de verschillende consoles. Er was een rij voor de Xbox 360, PlayStation 3, PC en een rij voor de hardened edition.

Ik moet eerlijk toegeven dat ik langere rijen had verwacht bij de verkoop. Na 20 minuten stond er niemand meer in de rij. Dit kan iets zeggen over de medewerkers van Free Record Shop’, dat ze heel snel zijn, of misschien hadden de meeste bezoekers hem al gepreorderd.

Of de game nu wel of niet beter is dan Modern Warfare 2, één ding weten we wel, hier wordt nog heel lang over gesproken.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.