Het is de jacht op het onbekende, het ontdekken van de verloren dingen en het weten van het verleden. De Explorers’ League van Ironforge spant zich extra in om de geheimen van het verleden te leren en te ontrafelen.Zo zijn ze begonnen met het onderwijzen van de profession Archaeology aan alle leden van de Alliance om op die manier zo veel mogelijk oude relikwieën te vinden. Dit alles wordt geëvenaard door de campagne van de Reliquary, een Horde faction dat gevormd is door een onbekende Raad in Silvermoon. De leden van de Horde worden opgeleid in de kunst van het graven en worden uitgedaagd om de artefacten met een historische betekenis eerder te vinden dan de leden van de Explorers’ League. Beide factions strijden nu voor positie, genietend van de achtervolging van de ander, strijden om het vinden van de historische relikwieën en bewaken angstvallig de gevonden informatie die de relikwieën bevatten.Klik op de afbeeldingen voor een vergroting.

Archaeology is een nieuwe secondary profession die met de komst van Cataclysm wordt geïntroduceerd. Het kan getraind worden met Cooking, First Aid en Fishing. Nadat je deze profession hebt geleerd in een van de grote steden, krijg je een Archeology Journal. Dit geeft weer hoe het staat met je voortgang en ook een landmeetkundig instrumentje om sneller oude dingen te ontdekken. Je belangrijkste doel is uiteraard het vinden van artefacten! Een artefact is een verloren item van de geschiedenis dat een heel verhaal met zich meebrengt uit het verleden. De waarde wordt hoofdzakelijk verkregen uit de informatie van het item en de eenvoudige vreugde van het ontdekken, zeldzamere artefacten vormen schatten van grote waarde. Elk artefact heeft zijn herkomst en deze oorsprong kan worden teruggevoerd op de races die momenteel Azeroth en de Outlands bewonen. Je onderzoeksprojecten vind je terug in je Archaeology Journal, gecategoriseerd door de races waarmee ze kunnen worden geassocieerd. Fragmenten die nodig zijn om onderzoeken te voltooien kunnen ontdekt worden via ‘dig sites’.

‘Sites’ moet je niet te letterlijk nemen, het is absoluut niet zo dat je iets op internet op moet zoeken. Spelers kunnen op elk moment hun map openen en daarop zijn de ‘dig sites’ geschetst voor heel Azeroth en de Outlands. Dig sites zijn dus plekjes waar dingen zijn aangegeven. Wanneer je zo’n plekje bereikt, kun je met een bepaald instrument zoeken naar artefacten. Het instrument geeft je twee verschillende apparaten: een telescoop en een afstand indicator. De afstand indicator veranderd van rood naar geel naar groen hoe dichter je bij item komt. Wanneer je het item hebt gelokaliseerd en opgegraven, komen alle fragmenten in je Archaeology Journal. Uiteindelijk zorgt dit proces ervoor dat je een volledig artefact hebt.

Wanneer je zeldzame artefacten hebt voltooid kun je beloond worden met unieke items. Hierbij kun je denken aan wapens met een epic kwaliteit, mounts en non-combat pets. Als aanvulling zijn er naast de normale artefact fragmenten om onderzoeksprojecten af te ronden ook de zogenaamde ‘keystones’. Deze zijn overigens alleen te vinden bij de spelers met een wat hoger level. Deze speciale fragmenten zijn waardevol voor alle archeologen en gelden als vijf normale fragmenten voor de meeste onderzoeken en zijn ook te verkopen of ruilen. Wanneer je vrij ver gevorderd bent als archeoloog, dan zijn de keystones ook van groot voordeel voor je vrienden in high-end raid instances.Of je nu een fervent schatzoeker bent met een drive om alles te ontdekken wat de wereld te bieden heeft, wil je de geheimen van het verleden blootleggen, of je bent een echte ontdekkingsreiziger die op zoek is naar items voor macht, Archaeology is je ticket naar een glorieus avontuur!

Gaan jullie deze nieuwe profession uitproberen?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.