Vandaag 28 oktober was het zo ver, ik mocht voor jullie Kinect testen in Amsterdam.

Met twee andere persmensen stonden we voor een mooi herenhuis in Amsterdam. Eenmaal binnen stonden we in een huiskamer met een heerlijke bank, stoelen, een grote HD TV, en natuurlijk niet te vergeten: een Xbox360 met Kinect.

Over Kinect

De Kinect (voorheen bekent als project Natal) is een mooi langwerpig balkje met een infrarood en RGB camera erin. De Kinect plaats je onder of boven je televisie, zodat deze al jouw bewegingen kan volgen. De software herkent je lichaam en weet zelfs direct waar de belangrijkste (buig)punten zitten zoals je knieën, handen en heupen. Doordat de Kinect je lichaam herkent kun je dus spelletjes spelen of films kijken zonder je afstandsbediening. Het is ook heel makkelijk om als player 2 in beeld te komen. Het enigste wat player 2 hoeft te doen is in beeld te stappen en Kinect herkent dan dat er twee mensen willen spelen. Je hebt totaal geen last van mensen die achter je op de bank iets bewegen, de Kinect zorgt ervoor dat hij gefocust blijft op de twee actiefste personen voor in beeld.De Kinect maakt ook gebruik van een microfoon. In sommige spelletje kun je al een aantal woorden zeggen, maar de functie om het menu en bijvoorbeeld een film te starten werkt nog niet in Nederland. Dit omdat er nog veel onderzoek gedaan moet worden naar dialecten en accenten om het goed te laten werken.

Vandaag kregen we vijf games voorgeschoteld om een indruk te krijgen wat Kinect kan. Er zullen tijdens te launch 17 games beschikbaar zijn, maar ook de oudere Xbox360 spellen zullen te spelen zijn met de Kinect. Microsoft gaat er ook voor zorgen dat je via Xbox Live updates kunt installeren voor eerder uitgebrachte games.

Kinect Adventures.

Als je de Kinect koopt krijg je automatisch het spel Kinect Advertures erbij. Het is makkelijk om met deze game te beginnen, je krijgt alles uitgelegd en het is nog leuk ook. In Kinect Adventures zitten een aantal leuke mini games die je alleen of multiplayer kunt spelen. De spelletjes lopen uiteen van wildwater raften tot een soort van achtbaan waarbij je dingen moet ontwijken. Dit was ook de eerste game die wij mochten spelen op de Kinect. Het is erg gek om voor het eerst voor de Kinect te staan. Al snel blijf je stil staan met je voeten en ga je alleen je bovenlichaam bewegen terwijl je juist heel actief op en neer moet stappen. De mensen van Microsoft legden mij echter uit dat dit waarschijnlijk kwam doordat ik volwassen en voorzichtig was. Als ze kinderen over de vloer hebben die de Kinect testen springen ze door de kamer heen en zelfs buiten beeld. Dit komt waarschijnlijk doordat de kinderen van nu opgevoed worden in een wereld waar bijna alles mogelijk is terwijl wij wel weten dat het kan maar niet of het echt werkt.

Kinect Joy Ride.

Wat een bizarre ervaring was dit. Kinect Joy Ride is een race spel voor de Kinect, nu denk je dat je een beetje met je lichaam op en neer moet gaan om te sturen nou dan heb je het mis. Je moet een denkbeeldig stuurtje vastpakken. Je doet dus net alsof je in een auto zit en draait je handen naar links en rechts om te sturen. Ik vond dit echt bizar je houd je armen namelijk voor je lichaam en de Kinect herkent daaruit dat je handen voor je lichaam zitten en ook nog welke beweging je maakt.

Kinectimals.

Als je een spelletje wilt spelen met een hoog ‘oe, ah’ gehalte dan raad ik je dit spel aan. Kinectimals is namelijk een spel waarbij je de keus krijgt tussen zes tijgers deze kleine beestje kun je trucjes leren en mini-games mee spelen. Nu denk je maar dit kennen we al van Nintendogs? Ja dat is wel zo maar het is toch weer anders. Je bouwt een bepaalde band op met je welp. En de trucjes die jij hem aanleert doet hij alleen wanneer jij het vraagt. Als nu iemand anders voor de Kinect gaat staan zal de welp reageren dat hij het niet snapt en dan moet deze persoon zelf zijn/haar eigen trucjes aanleren.

Kinect Sports.

En zoals je op elke console al een sport pakket hebt waarbij je verschillende sporten kunt uitvoeren in je woonkamer, komt ook Kinect met een sport game. In Kinect Sports kun je onder andere bowlen, voetballen, volleyballen, tafeltennissen en verschillende atletiek sporten uitoefenen.Dit spel hebben we heel kort gespeeld omdat eigenlijk de andere games interessanter waren om te proberen.

Dance Central.

En als laatst konden we Dance Central spelen. Het spel dat ondersteunt en gepromoot word door “So You Think You Can Dance”. De deelnemers van deze serie op RTL 5 mochten de game testen bij Microsoft en waar de choreograaf nog zijn twijfels had was het toch een erg moeilijk spel. Normaal speel je dans spelletje alleen met je handen maar deze keer maak je ook gebruik van je heupen en benen. Als je niet volledig actief meedoet verlies je alleen maar punten. Het is een spel waar je mee kunt leren dansen maar ook kunt blijven oefenen met dansen. De niveaus die in het spel zitten variëren van simpel tot heel moeilijk en op het moeilijkste niveau moet je ook echt wel een beetje kunnen dansen.

De Kinect is vanaf 10 november verkrijgbaar in Nederland voor €150,-De normale Xbox360 games zitten in een groen doosje en vanaf nu vind je ook paarse doosjes in de schappen voor deze games heb je een Kinect nodig.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.