In The Mysterious Case of Dr. Jekyll & Mr. Hyde kroop ik in de huid van inspecteur Newcoman en kreeg ik de taak om een aantal moorden op te lossen. Of dit mysterie goed is afgelopen lees je in de review.

AlgemeenDe game is gebaseerd op het beroemde boek van Robert Louis Stevenson, wat zich afspeelt in de 19e eeuw. De straten van Londen worden geteisterd door een seriemoordenaar, die Dr. Hyde wordt genoemd. Je speelt als inspecteur Newcoman (maar wordt aangesproken met je eigen naam) en krijgt de hulp van een gespecialiseerd dokter (en tevens een goede vriend), Dr. Jekyll. Dr. Hyde laat steeds een aantal aanwijzingen achter voor hij een moord pleegt. In een race tegen de klok moet je zoveel mogelijk sporen verzamelen om hem te pakken te krijgen voor er nog meer slachtoffers vallen..

GameplayIn dit zoek-en-vind spel moet je bij elke puzzel 20 voorwerpen verzamelen, die je weer verder helpen bij het onderzoek. Soms krijg je ook de taak om voet- of vingerafdrukken op te sporen, die de dader per ongeluk heeft achtergelaten. De puzzels zijn over het algemeen niet zo moeilijk, maar soms zijn objecten zó sneaky verstopt dat je wel een hint moet gebruiken. Daarvoor kun je het hintsysteem raadplegen, dat jammer genoeg niet zo prettig werkt. Je krijgt namelijk geen aanwijzing, maar het voorwerp wordt meteen voor je uit het plaatje gehaald. Opmerkelijk is wel dat er staat dat je 5 hints hebt, maar je zo vaak op de hintknop kunt klikken als je wilt. Naast de spelletjes met de verborgen objecten zijn er ook minigames die je kunt spelen. Je kunt hierbij denken aan memory, zoek de verschillen en drankjes mixen. Over het algemeen ligt de moeilijkheidsgraad niet erg hoog, dus zijn ze ook voor de iets jongere spelers toegankelijk.

Graphics & SoundDe game is geen grafisch hoogstandje, maar ziet er voor een zoek-en-vind spel prima uit. De duistere plaatsen brengen de grimmige sfeer van het verhaal goed naar boven, waardoor je vanaf het begin al lekker aan het griezelen bent. De muziek past perfect bij het duistere thema, hoewel de achtergrondmuziek na een tijdje wat eentonig wordt. De combinatie van de muziek en de sfeer zorgen ervoor dat je helemaal in het verhaal gezogen wordt en je de game echt wil uitspelen.

ConclusieJe merkt meteen dat deze game gebaseerd is op het beroemde boek. Je wordt overladen met stukken tekst uit het dagboek en er komen ook nog vele lange dialogen voorbij, die de vaart uit de game halen. Doordat ik het boek heb gelezen, wist ik al hoe het af zou lopen. Erg jammer, daarom is deze game vooral leuk voor de mensen die niet bekend zijn met het verhaal. Qua moeilijkheidsgraad scoort de game niet erg hoog en zullen vooral beginnelingen van dit genre het meeste plezier aan het spel hebben. Op den duur begon ik me toch een beetje te vervelen, omdat het allemaal net iets te veel van hetzelfde was. Maar al met al is het toch een vermakelijke game en als je zin hebt om lekker achterover te hangen en een spel te spelen dat voornamelijk om het verhaal draait, moet je deze er zeker bij pakken!Score:– Gameplay: 8/10- Fun: 6,5/10- Levensduur: 6/10- Graphics: 7/10- Geluid: 7,5/10- Originaliteit: 7/10Totaalscore volgens reviewer: 7,3

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.