Electronic Arts Nederland en Codename Future starten op 21 oktober met ‘De Sims 3 in de klas’ een pilot van het landelijk programma Natuur & Milieu Educatie op de eerste van vijf middelbare scholen in Nederland. Voor het eerst in Nederland wordt een bekende videogame, die niet specifiek als lesmateriaal is ontwikkeld, gebruikt in het onderwijs.Leerlingen in het 2de en 3de leerjaar van VMBO/HAVO/VWO, in de leeftijd van 13 tot 16 jaar oud zullen zich in het spel gaan bezighouden met de natuur, water, groen, energie, afval CO2 en hoe alles samenhangt. In de Sims wereld kunnen de leerlingen duurzame producten kopen en gaan ze op zoek naar de balans tussen energie, water, groen en afval.Voor kinderen in de leeftijd van 13 tot 16 jaar is het spelen van games een belangrijke factor in hun leven. Daarom is ‘De Sims 3’ een uitstekende mogelijkheid om ingezet te worden in het onderwijs. Codename Future denkt dat ‘De Sims 3 in de klas’ een creatieve en leuke manier is om Natuur & Milieu Educatie aan te bieden in de klas.

Geeske Steeneken, directeur van Codename Future zegt: “De zeer realistische game, in combinatie met een uitdagende online lessenserie, leent zich bij uitstek voor het bijbrengen van verantwoordelijkheidsgevoel voor mens en maatschappij en past daarom uitstekend bij het NME onderwijs, dat dezelfde ambitie heeft. Dit project is een unieke kans om de kloof die er bestaat tussen school en vrije tijd te overbruggen”Pien Ooms, product manager EA Nederland voegt hier aan toe: “Met dit project proberen we een nog breder draagvlak voor De Sims™3 en het spelen van games te creëren. Leerlingen en leerkrachten kunnen op een leerzame en speelse wijze, samen met De Sims, milieubewust aan de slag gaan.”

De pilot van NME met de Sims 3 wordt in december 2010 afgerond en dan zullen ook de behaalde resultaten bekend gemaakt worden. Alle scholen van Nederland kunnen vanaf dat moment ook met het lesmateriaal aan de slagVoor meer informatie over het landelijke programma NME kijk je hier. Wil je meer weten over de Sims 3 ga dan naar de site van De Sims 3. En meer over Codename Future kun je hier vinden.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.