Bungie haalde grote successen met zijn Halo reeks, maar jammer genoeg moet overal een einde aan komen. De succesvolle Halo reeks wordt afgesloten met Halo: Reach, het laatste spel dat het begin beschrijft.Al voordat ik begon met spelen kwam ik voor een verrassing te staan, er werd gevraagd of je vrouwelijk of mannelijk was. Super leuk vond ik dat, omdat je normaal gesproken alleen maar met mannelijke characters kunt spelen.CampainHalo: Reach speelt zich af voor Halo: Combat Evoled. NOBLE, een SPARTAN team waar jij NOBLE 6 van bent, de laatste aanwinst, wordt op een onderzoek gestuurd naar een zendstation dat niet meer werkt. Daar terecht gekomen wordt het pas duidelijk dat de Covenant op Reach is geland en vanaf dat moment wordt alles in werking gesteld om de bewoners van Reach en Reach zelf veilig te stellen. Iedereen weet hoe Halo: Reach gaat aflopen en toch hoopte ik ergens zelf toen ik aan het spelen was om het anders te laten aflopen.Hoe verder je komt in het spel, hoe meer jij en het NOBLE team gaan beseffen dat het vrijwel kansloos is om Reach veilig te houden. De Spartans blijven ondanks dat ze weten dat het niks meer kan uitmaken doorvechten.

Je wordt in Halo: Reach naar de meest uiteenlopende gebieden gestuurd om tegen de Covenant te vechten. Een stad die er nog onaangeraakt uitziet verandert naarmate de dag vordert in een slagveld.De gevechten worden overal gevoerd, op de grond, in de lucht en zelfs in de ruimte. In tegenstelling tot Halo 3 of Halo 3: ODST voelen de gevechten in Halo: Reach immens aan. Alles lijkt veel groter en ook de sfeer is een stuk donkerder. De Covenant werkt veel beter met elkaar samen, hoe moeilijker de moeilijkheidsgraad, des te beter ze gaan samen werken lijkt wel.

Het minpunt aan Halo: Reach is vind ik dat de campain iets aan de korte kant is, maar dat wordt in de Multiplayer volop goed gemaakt.Iets nieuws aan de Halo reeks zijn de Abilities. In de Single-player liggen ze verspreidt over de campain en in Multiplayer kies je ze voordat je begint met spelen of als je dood bent. Er zijn verschillende soorten abilities waar bijvoorbeeld sprinten en onzichtbaar er een paar van zijn.

MultiplayerEr zijn verschillende soorten Multiplayer games waaronder een aantal nieuwe.Headhunter: Bij headhunter krijg je voor elke kill een schedel en die moet je inleveren op punten die zich telkens door de map heen verplaatsen. Als je 10 kills hebt behaald zonder bij zo’n punt te zijn geweest, dan zal er een nummer 10 boven je hoofd staan om aan te geven hoeveel schedels je hebt. Daarmee word je ook snel een doelwit, want degene die jou heft vermoord krijgt de 10 schedels die jij hebt verzameld en de schedel van jou.Stockpile: Bij Stockpile moet je vlaggen verzamelen en in je basis neerzetten totdat de timer afloopt. De vlaggen die jij hebt binnengehaald en die er nog staan, de vijand kan namelijk ook vlaggen stelen, worden omgerekend in punten.

Invasion: Bij Invasion loopt alles in verschillende fases, het gaat erom dat je veel samenwerkt met je andere teamgenoten en als je een fase hebt gehaald kom je bij de volgende. Hoe verder je komt, hoe meer mogelijkheden je krijgt om de tegenstander het moeilijker te maken.Ook Race is weer terug uit Halo: Combat Evolved. Iedereen rijdt rond op een Mongoose en rijdt door een plek waar een vlag verschijnt. Maar ook Slayer, Oddball en Infection zijn weer terug in de Multiplayer.MeningBungie had geen betere afsluiter voor de Halo reeks kunnen maken, het spel zit super in elkaar.De campain is dan wel wat aan de korte kant, maar het zorgt wel voor een super ervaring. De missies waarin je moet vliegen vind ik sowieso altijd al geweldig, alleen vond ik het wel een uitdaging om te snappen hoe je nou eindelijk eens van het platform afkwam. De Multiplayer is met de abilityies altijd wel een uitdaging om toch als beste eruit te komen.En het feit dat je met een vrouwelijke Spartan kan spelen heeft het voor mij helemaal gemaakt.

ScoreGameplay: 9/10Fun: 10/10Levensduur: 9/10Graphics : 9.5/10Geluid: 9.5/10Originaliteit: 8.5/10

Cijfer: 9.2

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.