Onze eigen Daniëlle (GameLayD) hangt nog steeds op CampZone en heeft inmiddels een report van de eerste drie dagen weten te schrijven. Er is van alles te doen tijdens CampZone 2010 en dat is ook terug te lezen in haar verslag, met leuke foto’s erbij!

De tijd vliegt hier op CampZone, het is alweer woensdag en we zijn dus alweer over de helft! Misschien moeten we er voor volgend jaar over nadenken om het gewoon anderhalve maand te laten duren ofzo… Ik wil nog langgggggg niet weg hier! Maar goed, gelukkig hebben we nog vijf dagen vol gamen en fun.


Donderdag op vrijdagnacht hadden we de officiële opening, om precies 00:01 uur. Uren van te voren stonden er al bezoekers in lange rijen op de bezoekersparkeerplaats te wachten tot ze als één van de eerste het veld op mochten. Ik moet er zelf niet aan denken om uren in een hete auto op een grasveldje te staan, maar voor de bezoekers schijnt het een soort van traditie te zijn, wel grappig (en fanatiek) dus. Zeker als je bedenkt dat wij als crew daarna heerlijk ons tentje in kunnen kruipen en de bezoekers de halve nacht bezig zijn met het opzetten van hun tent. In de regen.


De dag erop samen met Martijn boodschappen gedaan. We gingen naar de Jumbo, want Martijn wist waar de Lidl zat en ik wist dat daar vlakbij de Jumbo zat, dus in zijn gave cabrio op weg naar de winkel. Jammer genoeg bleek dat we allebei een andere Lidl in gedachten hadden en we dus in Best uitkwamen terwijl ik aan de Lidl in Oirschot dacht. Ach ja, daar hadden ze ook een normale supermarkt, dus dat boodschapjes doen kwam toch wel goed. Gelijk ook even de Intertoys binnen gegaan om voor leuke games te kijken. Ze hadden er ook MEGA-grote stuiterballen… dacht ik. Ik kwam net op tijd tot de ontdekking dat het geen stuiterballen waren maar grote glazen knikkers. Stel je voor dat ik hem een keer uit wilde proberen en daar een huge glazen bal met een harde klap tegen de stenen vloer daar liet knallen. Hoe dom zou dat zijn… Of dat ik hem voor de grap naar Martijn had gegooid, zo van: Catch!


Tegelijk met de bezoekers, begonnen ook de diensten in de maintent, ik open elke ochtend de maintent en heb vervolgens dienst van negen tot elf uur. We hadden van te voren met hoofd toezicht afgesproken waar ze de sleutels zou neerleggen zodat ik daar ’s ochtend niet steeds achteraan hoefde. Jammer genoeg vergat ze dat steeds of waren de sleutels kwijt, want de eerste drie ochtenden heb ik er alsnog naar moeten zoeken en de maintent één keer zelfs drie kwartier later moeten openen, omdat niemand wist waar de sleutels waren. Erg fijn. Uiteindelijk is het allemaal goed gekomen en kan ik de sleutel elke morgen probleemloos vinden.


Zaterdag was een erg drukke en gezellige dag. Natuurlijk had ik mijn ochtenddienst in de maintent natuurlijk weer en ’s middags kwam Johan even een praatje maken. Vervolgens was de verjaardag van Henk, die net voor CampZone vijftig is geworden en waarvoor Ina in het geheim een verjaardagsfeestje had georganiseerd voor vrienden op CampZone. Van te voren hadden Jeroen en ik een paar flesjes Guiness bier gehaald die we bij gebrek aan een cadeauverpakking in een broodjeszak met strotouw hadden verpakt. CampZone stijl.


Vanuit Henk’s feestje, konden we gelijk door naar de maintent voor het voorbereiden van de bingo! We hadden echt superveel prijzen van verschillende sponsors gekregen, dus de prijzentafel was goed gevuld. Rond acht uur begon de maintent al aardig vol te lopen en deelden Tess en ik de bingokaartjes uit. Rond de honderdtwintig mensen deden er mee en het was superleuk! We hadden ook een ander bingo programma dan vorig jaar. Die van vorig jaar toonde tussen elke zoveel nummers een paar seconde reclame, omdat het een demo was en we niet betaald hadden voor de complete versie. Dit programma was gewoon freeware en konden we zonder problemen gebruiken. Nou ja, bijnaaa zonder problemen, want halverwege de tweede kaart resette het programma zichzelf. Opnieuw kaartjes uitgedeeld en opnieuw begonnen dus maar… Gelukkig kon iedereen er wel om lachen.


Na de bingo volgde de officiële opening van CampZone en hield Steph een praatje over de afgelopen tien jaar CampZone. Omdat het natuurlijk het tiende jaar was, hadden ze een leuke verrassing voor iedereen in petto, lekkere slagroomsoezen in de maintent en vervolgens vuurspuwers op het activiteitenveld, die na hun act het kampvuur aanstaken. Dalijk hebben we gezellig BBQ met ons veld in de tent van onze field admins, Clan Badjas en daarna Guitar Hero compo. Dus dit was het weer voor vandaag, later meer! -GameLayD Out!

Blog: GameLayD.nl

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.