Één van onze leden hier op de website, caboose is in het bezit van een béta key voor de komende uitbreiding van World of Warcraft: Cataclysm. Speciaal voor Female-Gamers heeft hij voor ons de game extra getest en schrijft hij enkele stukjes hierover. Let wel, caboose (René) speelt aan de Alliance kant.Omdat ik een Béta key heb gekregen van Blizzard voor de komende uitbreiding Cataclysm is mij gevraagd om hier wat verslagen over te schrijven. Zie hier het resultaat. Mijn eerste verslag.

Waar ik het over wil gaan hebben zijn de quests en het levelen. Wat mij namelijk heel erg op viel is dat ze hier veel meer tijd in gestoken hebben dan voorheen. Zo kon je Westfall binnen lopen en allerlei quests doen die ook wel enigszins samen hingen met een verhaal, maar die niet echt heel pakkend zijn of eigenlijk te kort. Quests waar je alleen maar op en neer aan het rennen was terwijl je met vijf verhalen tegelijk te maken had. Of gebieden waarbij je soms echt moest zoeken om wat te doen. Anders kon je niet naar de volgende zone omdat je een te laag level was. Dit systeem is echter nu helemaal veranderd. En, naar mijn mening, een heel stuk verbeterd. Het level proces is zoveel makkelijker geworden. Veel zones hebben een hele reeks quests. Quests die logisch op elkaar opvolgen en waarbij je niet de hele map over hoeft te rennen omdat je vijf keer opnieuw op vijf verschillende plekken moet zijn. Er zit nu een echt logisch verband in de quests en veel belangrijker, een goed verhaal. Sommige zones daarentegen zijn vrij weinig veranderd. Duskwood heeft nog steeds dezelfde quests, alleen zijn sommige wel aangepast. Zo hoef je niet meer helemaal naar Moonbrook voor de Legend of Stalvan om vervolgens weer naar Stormwind gestuurd te worden.Waarschuwing: SpoilerOm maar even een voorbeeld te geven: Nadat ik klaar was in Westfall, de questline gedaan had, ging ik verder naar Redridge Mountains. Hier aangekomen kwam de eerste kleine verrassing.

Guard Parker is in het huwelijksbootje gestapt. Deze keer hoef je dus geen lunch pakket of bosje bloemen meer rond te brengen. Hij heeft wel nog een paar quests voor je waarna je word doorverwezen naar Lakeshire. Eenmaal hier aangekomen blijkt er een hele lijst met mensen te zijn met klachten. De Orcs zijn bezig met een offensief en ook de Gnolls pikken hiervan een graantje mee. Het is nu aan jou om Redridge te redden. Dit hoef je niet alleen te doen. Je vraagt de hulp van Keeshan, maar deze is niet zo gewillig. Het is dus je doel om hem over te halen. Je quests leiden je hierdoor tot het verzamelen van zijn oude spullen en het redden van zijn oude strijd kameraden. En dit allemaal in een logische volgorde waardoor je niet als een kip zonder kop rond aan het rennen bent. Keeshan kan nu niet meer wegblijven en pakt zijn boog weer op om samen met jou en zijn kameraden het gevecht met de Orcs aan te gaan en ze te verdrijven uit Redridge.

Door middel van dit soort verhalen word je veel meer betrokken in de quests, en de wereld om je heen veranderd mee met de vooruitgang die je boekt. Hierdoor wordt het level proces een stuk aantrekkelijker en interessanter. Je hoeft niet langer drie verschillende soorten vlees te verzamelen voor een ghoulash, 10 vissen verzamelen van murlocs om vervolgens ze nog een keer af te maken om ook nog eens hun vinnen te verzamelen. Quests volgen makkelijk op elkaar. En voor extra gemak heb je, in Redridge, ook nog een Field Communicator gekregen. Hierdoor kan de quest gever contact met je houden zonder dat je helemaal terug hoeft te lopen naar hem of haar.

Nog een ander groot verschil is de nieuwe manier waarop ze je spellbook ingedeeld hebben. Spells levelen nu met jou mee. Dit betekent dat je maar een keer op een bepaald level een spell hoeft te leren en daarna word deze automatisch krachtiger naarmate je level stijgt. Ook krijg je een duidelijke melding dat je een nieuwe spell kan leren en welke.

Sommige spells krijg je door de keuze van je talent tree. De rest leer je allemaal op zijn tijd. Houd er wel rekening mee, dit is allemaal nog Bèta. Een heleboel dingen kunnen nog veranderen tussen wat ik nu vertel en de daadwerkelijke release van Cataclysm.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.