Als groot Harry Potter Fan mag ik de nieuwe Harry Potter game gaan uitproberen. Een hele speciale game zelfs: Harry Potter Lego. Ik ben benieuwd wat ik me daarbij mag voorstellen. Benieuwd naar mijn avontuur? Lees dan snel verder.


Lego en Harry Potter, als dat maar goed gaat. En 4 jaar in 1 game? Natuurlijk ben ik wel nieuwsgierig. Het intro filmpje ziet er grappig uit. Niet dat Harry Potter knap is als lego personage. Als je Harry Potter als knappe vent wil zien raad ik je de Lego game toch af. De baby Harry heeft geen haar en ziet er erg raar uit.

De intro is grappig gemaakt. Een samenvatting van de eerste film is duidelijk te zien. De makers hebben een aantal grappige momenten toegevoegd. Zo zou Minevera de kat zijn maar ze staat al naast Perkamentus terwijl je in de film Minevera ziet veranderen van kat naar mens. Hagrid weet een aantal plantsoenen te vermorzelen met zijn motor die hij via een sliding tot stilstand brengt.

Maar ik zal niet teveel verklappen over de vele leuke extraโ€™s die de ontwikkelaars hebben toegevoegd aan de game. Die moet je maar voor jezelf bekijken. Mocht je Harry Potter nog niet gezien hebben is de game een tip om te spelen. Kort samengevat zie je de avonturen van Harry, Ron en Hermelien. Wat ik een pluspunt vind, is dat het een echte samenvatting is. Wat wel een nadeel is, is dat het wel veel is om samen te vatten en je veel filmpjes tussendoor kijkt.

De game heb ik gespeeld op de Wii. Ten opzichte van de andere consoles waar ik meer op speel valt het spel grafisch op de Wii erg tegen. Je ziet regelmatig wat blokjes voorbij komen. Maar het ontwerp van de game is leuk gemaakt. De personages herken je gelijk wat ik erg leuk vind. De muziek uit de game is dezelfde muziek als uit de film, wat voor mij een pluspunt is. Bij een Harry Potter game hoort muziek uit een Harry Potter film.

De besturing van de game vind ik wel wat minder. De uitleg is in het Engels en voordat je door hebt wat de bedoeling is ben ik wel even verder. Dit is redelijk frustrerend, want als ik een game speel dan wil ik graag doorspelen. Je moet flink puzzelen om te begrijpen wat er gedaan moet worden.

Persoonlijk zou ik de game niet voor de Wii gekozen hebben. Mijn voorkeur zou uitgaan naar de Playstation 3. Hierin zullen de graphics beter naar voren komen. Maar voor de Wii is het zeker een leuke aanvulling om je collectie als je van plan bent om een nieuwe game te kopen. Als groot Harry Potter fan valt de game me absoluut niet tegen. Ik vindt het erg grappig hoe er leuke grappige extraatjes zijn toegevoegd. Score:x Gameplay: 8/10x Fun: 9/10x Levensduur: 8/10x Graphics: 8/10x Geluid: 8/10x Originaliteit: 8,5/10x Eindscore: 8,2

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.