Scarlett gaat een nieuw avontuur aan, deze keer op de Noordpool. Ben je benieuwd wat ze deze keer allemaal gaat beleven?Algemeen:Je gaat een boerderij runnen op de Noordpool. In plaats van koeien en kippen krijg je nu te maken mijn pinguïns en ijsberen. Zorg ervoor dat je pinguïns genoeg te eten hebben en het geld zal vanzelf binnen stromen.

Gameplay:Het spel heeft 90 levels, die je een voor een moet doorlopen om aan het einde van het spel te komen. Bij elk level is het de bedoeling dat je een doel behaald. Zo moet je bijvoorbeeld 50 eieren verzamelen, of zorgen dat je 10.000 coins verdient. Je begint het spel met pinguïns, en dat breidt zich langzaam uit naar meer dieren. Elk dier zorgt weer voor verschillende materialen, die je weer nodig hebt om bijvoorbeeld meel of koekjes te maken. Dat lijkt misschien erg simpel, maar je moet ook zorgen dat je dieren in leven blijven. Dit doe je door ze vis te geven, die je eerst moet kopen. Heb je dus geen geld, dan zullen de dieren doodgaan. Het is dus de bedoeling dat je geld verdient. Want met dat geld kun je naast vis ook materialen kopen, die je weer nodig hebt om bijvoorbeeld kleding te maken. IJsberen zorgen voor gevaar in het spel. Ze maken je dieren namelijk dood, en dat wil je natuurlijk niet. Je kunt de ijsberen gelukkig wel tegenhouden. Heb je ze gevangen, dan kun je ze verkopen, wat je weer geld oplevert.

Graphics en Sounds:Ondanks dat deze Farm Frenzy zich afspeelt op de Noordpool zul je zeker dingen herkennen uit de eerdere Farm Frenzy’s. Qua graphics vond ik het spel er wel goed uitzien, zeker voor een casual game. Het geluid is wel eentonig, wat op een gegeven moment wel gaat vervelen.

Conclusie:Ik moet heel eerlijk zeggen dat ik na de eerste paar levels wel zoiets had van, nee dit is geen spel voor mij. Omdat de doelen in het begin nogal hetzelfde zijn, gaat dat wel vervelen. Maar naarmate je verder komt in het spel, krijg je meer verschillende doelen wat dan wel weer voor wat uitdaging zorgt. Elk level is aan een tijd gebonden, waardoor ik het soms niet zo leuk meer vond als ik ver buiten de tijd kwam. Omdat je er dan eigenlijk niks meer aan ‘verdient’ was de lol er ook een beetje af. Voor een casual game moet ik toch zeggen dat het me meeviel, al weet ik wel dat ik er na een paar uur spelen wel genoeg van heb.Score– Gameplay: 6/10- Fun: 6/10- Levensduur: 5/10- Graphics: 6/10- Geluid: 5/10- Originaliteit: 6/10Totaalscore volgens reviewer: 5,6

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.