De game 3D dot Game Heroes heeft een apart tintje. De game die uitgebracht is door Southpeaks is sinds een aantal weken te koop in de winkels. Wij mochten deze game voor je testen.

Bij het starten van de game struikel je gelijk over een hele lap Engelse tekst. Op zich is mijn Engels redelijk, maar mijn ongeduld om de game te starten wint het van mijn leeswerk. Persoonlijk als ik een game speel wil ik niet te langdradige poespas hoeven horen. Dat is bij deze game wel waardoor je snel door de teksten heen leest. Maar des al niet te min krijg ik toch het een en ander van het verhaal mee. Een review mag je natuurlijk niet zomaar afraffelen.

Het verhaal gaat als volgt; de koning van Dotnia heeft zijn land omgetoverd naar een 3D landschap. Dit zie je gebeuren in een intro filmpje. De eerste beelden die je krijgt zijn nog niet in 3D het spel lijkt dan thuis te horen op een oude Nintendo. Ook de muziek bij de game past bij de Nintendo stijl. Erg grappig om dit voorbij te zien komen op een Playstation 3. Jij begint met spelen als held. Je moet voor de koning op zoek naar 6 orbs die zijn gestolen. Niet altijd even makkelijk om op de plaats van bestemming te komen. Via hints en opmerkingen moet je op zoek gaan naar de orbs. Helaas krijg je niet zomaar een orb in handen je moet er het nodige voor doen. De orbs worden namelijk bewaakt in tombes. Vijanden en eindbazen moet je verslaan om bij een orb te komen. Vijanden kunnen verschillende dingen laten vallen als je ze verslagen hebt. Zo laten ze appeltjes vallen voor health of blokjes die je weer kunt gebruiken of de kracht om met een groot zwaard te slaan. Ook moet je kistjes zoeken waarin sleutels zitten om verder te gaan naar een volgende kamer. Via een puzzelachtige manier kom je uiteindelijk bij een eindbaas die je moet verslaan om bij de orb te komen. De koning is maar wat blij als je komt vertellen dat je er een gevonden hebt.

Looks en SoundsZoals al eerder vermeld begint de game in 2D looks met een Nintendo achtig muziekje. Ik moet zeggen dat het erg leuk is om zoiets voorbij te zien komen in deze tijd. Het brengt mijn gedachte gelijk naar de NES en SNES waarop ik altijd graag gespeeld heb. Op het moment dat je verder gaat in de game en alles 3D word ziet de omgeving er kleurrijk uit. De bliep muziekjes blijven wel. Dit wordt na een tijdje wel vervelend als het niet lukt om verder te komen. Verder moet ik eerlijk zijn dat ik het er grafisch niet denderend uit vind zien. Je hebt een helper in de game. De helper is een vlinder, je moet wel drie keer kijken voordat je weet wat het is. Ik heb echter drie keer moeten kijken wat het voor beest was.

OrigineelEerlijk is eerlijk de game is origineel in deze tijd. Vooral omdat je vele herinneringen krijgt door de stijl en het genre van het spel is het uniek in zijn soort. Een grappige move van Southpeaks dus. Soms heb ik het idee dat het spel wat weg heeft van de spellen van vroeger. Denk aan Mario en Zelda. En het idee dat je met blokken speelt. Ach, waarom niet als je in de 20 bent!

De game is een leuke aanvulling in je spellenverzameling als je de games van vroeger leuk vond. Het spel brengt je terug in de tijd. Herinneringen komen naar boven. Hoewel de game soms wel lastig is om uit te spelen en ik een ongelofelijke berg geduld moet opbrengen is deze game wel verslavend. Je moet en zal verder komen en uiteindelijk die Orb te pakken krijgen. Al snel ben je dus de nodige uurtjes kwijt. Ik denk wel dat je de games van vroeger gespeeld moet hebben om deze game leuk te vinden. Juist doordat je terug gaat naar het genre dat jaren geleden gespeeld werd.

Algemene informatie:Ontwikkelaar: Silicon StudioUitgever: SouthPeak GamesPlatform: Playstation 3 Rating: 7+Richtprijs: € 29,99Score:– Gameplay: 8/10- Fun: 8/10- Levensduur: 7/10- Graphics: 6/10- Geluid: 6/10- Originaliteit: 7/10Totaalscore volgens reviewer: 7

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.