Mijn vader en moeder zijn helemaal verslaafd aan casual gaming. Als ik op visite ga zit er altijd wel iemand achter de pc te gamen. Ze zijn helemaal fan van een bepaald soort games. Column materiaal dus!

De laatste tijd als ik bij mijn ouders op visite kom krijg ik steeds de vraag “hey heb je nog leuke spelletjes gekregen?” Spelletjes is natuurlijk een groot begrip maar ik weet precies wat ze bedoelen. Om te reviewen heb je natuurlijk games nodig en Denda is een van de koplopers in de casual games industrie. Dus regelmatig vinden wij op onze mat een game. Mijn vader is hier al helemaal van op de hoogte en kan niet wachten totdat ik weer een nieuwe game op de mat heb liggen. Als ik dan vertel dat ik een game heb ontvangen dan zie ik zijn gezichtsuitdrukking veranderen en ik hoef niet lang te wachten tot de vraag komt: “Mag ik hem dan ook uitproberen?” Eigenlijk vind ik het hartstikke stoer dat mijn ouders gamen, vooral mijn vader. Ik kan echt gesprekken met hem voeren over een spelletje. Ook helpt hij me dan met de review en vertelt hij me van alles en nog wat over de game. Zelfs mijn moeder weet me het nodige te vertellen en vaak zijn ze niet weg te slaan van de pc. Dat is hun manier voor ontspanning. En zeg nou zelf, wie kan er nou zeggen dat haar ouders gamen? Als ik in mijn omgeving kijk valt het toch best tegen. Een groot aantal ouders kijken toch liever tv. Dit doen ze natuurlijk ook wel ’s avonds na het eten, een film of gewoon lekker zappen. Maar over het algemeen gamen ze over de dag heen redelijk wat. Niet alleen games op de computer, maar ook de Nintendo DS is ontzettend populair. Ze hebben dan ook ieder een eigen Nintendo DS met als voorkeur games zoals braintraining, kaartspelletjes, klik spelletjes zoals 3 op een rij of zoek en vind.

Ik ben dan stiekem toch blij dat ik niet meer thuis woon en een eigen pc en consoles heb. Hoewel ik de consoles nog wel regelmatig moet delen met mijn vriend kan ik toch lekker zelf gamen. En mijn ouders? Die laat ik lekker helpen met het reviewen van casual games. Hoe is het bij jouw ouders? Spelen zij wel eens een game?

About Witchy

Mama van dochters Tessa en Ize. Werkzaam als doktersassistente en gamed al jaren. Favoriete console is de PlayStation 4 en Nintendo Switch. Het liefste speelt ze games op de laptop games zoals World of Warcraft, Two Point Hospital en de Sims 4 .

View all posts by Witchy

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.