Voor deze casual Friday heb ik voor jullie de game Mall-a-Palooza getest. Om nu te zeggen, het is een rustgevende game, no stress… Dat klopt niet helemaal, denk jij dat je deze time-management game aan kunt?

In totaal zijn er acht winkelcentra die jij winstgevend moet gaan maken. Elk winkelcentrum heeft weer vier gewone levels waarin je de opdrachten moet voltooien en een bonus level waarin je vrijwel alles toe kan passen wat je hebt geleerd. Je kan de levels halen op een ‘normaal niveau’ of op het ‘expert niveau’.

Het eerste winkelcentrum is klein, gelukkig maar want je krijgt veel uitleg over hoe het allemaal werkt. Hoe je een winkel moet bouwen, hoe je het winkelcentrum mooi houd en vooral ook schoon. Hoe je de waarde van je winkelcentrum omhoog krikt. Ook krijg je als je verder gaat in de game te maken met kapotte winkels, het inhuren van een reparateur of wat dacht je van winkeldieven? Daarvoor huur je een bewaker in of moet je geld verzamelen om camera’s op te hangen.

De waarde van je winkelcentrum hangt af van welke winkels je erin hebt en of je deze naast elkaar hebt staan. Twee kledingzaken naast elkaar leveren een extra ster op, dit geld voor alle shops in dezelfde categorie, muziekzaak, speelgoedwinkel, gamestore enzovoorts. Je bent niet alleen! Er is ook een kaper op de kust die je plannen in de war probeert te schoppen. Je kan uiteindelijk de winkels overnemen en er zelf geld mee verdienen. Deze kapers op de kust kan je herkennen aan hun grijze winkels.

De opdrachten zijn wisselend. Bouw een bepaald type winkel, zorg dat deze een bepaald aantal niveaus uitgebreid is. Zorg voor een bepaald bedrag dagelijkse inkomsten. Het is soms worstelen. Ik heb zelf vast gezeten op een bepaalde level, die ik dan nu eindelijk op het ‘normale niveau’ heb weten te halen. Maar ik ga toch maar door proberen hem op het ‘expert niveau’ te halen om het spelplezier en de trofee die je ermee kan verdienen.

Mall-a-Palooza is te downloaden via bigfishgames je kan de game een uur gratis spelen. Mocht je hem aan willen schaffen, dan kost dat $6,99.

About LadyPatries

Gamer, Moeder, Vrouw van <3

View all posts by LadyPatries

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.