Over ruim een week kunnen alle Simsfans hun hart ophalen, dan ligt de nieuwe uitbreiding Ambities in de winkels. Ondanks dat er al enige informatie over de game bekend is, blijft er nog genoeg over om te ontdekken. Ga met jouw Sims naar het werk.

Vanaf The Sims 1 is het nooit mogelijk geweest om met jouw Sims mee te gaan naar het werk. Wel kon je met de uitbreiding ‘Gaan het Maken’ voor The Sims 2 een eigen winkel maken om toch een beetje feeling te hebben met het beroep van jouw Sims. Inmiddels kan je in The Sims 3 wel met je Sims mee tot aan het gebouw waar ze werken en wachten tot ze vrij zijn. Met de uitbreiding Ambities kan je ein-de-lijk mee naar het werk van jouw Sims, maar welke nieuwe zes beroepen zijn er ook alweer?- Binnenhuis architect- Brandweer- Dokter- Privédetective- Spokenjager- Stylist- Thuis werken -> Beeldhouwer -> Tatoeëerder -> UitvinderMaar wat kan je verwachten van deze beroepen?

BinnenhuisarchitectDe telefoon gaat, je Sim krijgt een nieuwe opdracht om de woonkamer van de nieuwe klant te veranderen. Je kan de ruimte bekijken of meteen aan de slag gaan. Op de tekentafel maak je schetsen om later verder uit te werken. Zoals de naam al zegt gaat het voornamelijk om de binnenkant van het huis die je aan kan passen. Wel is het mogelijk om enkele muren te verplaatsen, deuren en ramen aan te passen. Hierbij moet je wel letten op het budget en de wensen van je klant.

BrandweerHet alarm rinkelt, BRAND! Tijdens je werktijden ben je op de kazerne aanwezig om te wachten tot er een brand is. Je hoeft je er niet te vervelen, er zijn verschillende dingen om te doen denk er bijvoorbeeld aan om aan de conditie van je sim te werken. Het gaat om snelheid en veiligheid bij dit beroep. Maar ook moet je sterk in je schoenen kunnen staan als er een brand uitbreekt en mensen hun huis moeten verlaten. Als je niet snel genoeg bent en de mensen niet in veiligheid brengt krijg je een slechte beoordeling…

DokterOp plaatjes heb je Sims in witte jassen kunnen zien met een grote spuit in iemands arm. Het doel is natuurlijk om mensen beter te maken. Je verblijft in het ziekenhuis tijdens je werkuren en maakt je visite rondje om mensen weer beter te maken. Voor mensen die van gruwelijke botbreuken houden is het waarschijnlijk een tegenvaller, want die komen niet in deze uitbreiding voor. Wat je allemaal nog meer zou kunnen in dit beroep is nog niet bekend.

PrivédetectiveTrek je lange donkere jas maar aan en neem je sporenzoekers maar mee, want de misdaad oplossen regel jij met jouw Sims. Je werkt op het politiebureau en gaat op zoek naar sporen en aanwijzingen om misdaden op te lossen. Je kan ook inbreken bij Sims thuis en door hun spullen snuffelen. Of mensen bespioneren en ondervragen. Als ze nog steeds weinig informatie vrijgeven kan je ook slaan of Sims omkopen. Ook het nodige hackwerk op de computer kan handig zijn om mysterieuze mailtjes op te sporen. Na het voltooien van je opdracht kan je het rapport inleveren bij de opdrachtgever.

SpokenjagerSpoken waren er al in voorgaande Sims games. In The Sims 3 zijn ze ook weer van de partij. In deze uitbreiding ga je op zoek naar spoken. De spoken hebben verschillende kleuren, dit kan te maken hebben met hun doodsoorzaak. De spoken hebben verschillende stemmingen, aardig, jaloers, vriendelijk of kwaadaardig, uitkijken dus waar je mee te maken hebt. Je kan ook te maken krijgen met klopgeesten die in objecten zitten of een geest waar je eerst mee moet praten voor ze zich laten vangen. Als spokenjager heb je een SpookBanner bij je die zorgt ervoor dat je veilig bent en je niets gebeurd. De gevangen spoken komen in een kooi in je inventaris terecht, je kan ze vrijlaten in je huis, een naam geven, bij die vervelende buurman loslaten of toch maar op de begraafplaats. Je werkt voornamelijk in de avonduren, maar dat is niet meer dan logisch.

StylistJe klanten komen bij je om een metamorfose te krijgen. Je klant moet tevreden weer vertrekken en dat kan soms een flinke uitdaging zijn. Niet alle klanten hebben een ruim budget en willen er toch leuk uit zien, aan jou de taak om dat voor elkaar te krijgen. Probeer eens een nieuw kapsel, make-up of een nieuwe outfit met de benodigde accessoires.Thuis werkenNaast de bovenstaande beroepen die je op een werklocatie in de wijk uitvoert, zijn er ook nog beroepen die je thuis kunt uitvoeren.

Beeldhouwer Voor dit beroep kan je beelden maken van onder andere klei. Hoe verder je gevorderd raakt in deze vaardigheid (beeldhouwen) kan je meer maken, denk aan een stoel van klei. De gemaakte voorwerpen kunnen thuis gepresenteerd worden en/of verkocht worden voor Simoleons. Uitgekliedert met klei? Aan de slag met hout om opgevolgd te worden door ijs en dan steen om uiteindelijk zelfs een sculptuur te kunnen maken van een andere Sim.

TatoeëerderJe kan nu creatief aan de slag met tatoeages zetten, vanuit huis. Zodra er iemand plaats neemt in de nieuwe tatoeage stoel, kan je een tatoeage op de arm, been, schouder, onderarm, borst, pols of rug plaatsen. Er zal een menu openen waaruit je kan kiezen welke tatoeage je wilt plaatsen. Tatoeages zijn in verschillende formaten te plaatsen. Mocht je er zat van zijn, dan kan je hem ook weer (pijnloos) laten verwijderen in de tattooshop.

UitvinderHet is mogelijk om een tijdmachine te maken. Wie kan dat nu beter doen dan de uitvinder? De machine maak je met de werkbank (voor uitvinders). Je kan kiezen, als de machine is gemaakt en je de juiste spullen van de lokale vuilnisbelt hebt gehaald, om naar het verleden of de toekomst te reizen. Het is ook mogelijk om een baby te maken in de tijdmachine, het kan dus maar zo zijn dat jouw zoon of dochter uit de tijdmachine komt, als tiener. Wat een uitvinder ook kan maken is een robot, deze komt bij je familiemenu te staan en kan vriendelijk en romantisch met andere Sims omgaan. Naast de bovenstaande beroepen is het mogelijk om met de komst van ambities mogelijk om je als zelfstandige in te schrijven. Dit gaat naast de beeldhouwer, uitvinder en tatoeëerder op voor de vaardigheden fotografie of schilderkunst. Zo heeft jouw Sim in elk geval niet meer de ‘werkloos’ titel in zijn menu staan, op naar het Gemeentehuis dus! Naast de informatie die bekend is, is er nog veel meer te ontdekken in The Sims 3 Ambities. Ben jij er al klaar voor?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.