Van alleen de titel ben je wellicht even stil. “Ontwikkeld voor vrouwen?”… Met het maken van PacMan, een schattig wezentje, hoopten de ontwikkelaars dat het de vrouwen aan zou sprelen. Toentertijd waren het vooral de mannen die arcadegames speelden. Door het maken van een game gericht op de vrouw werd er gehoopt dat de stelletjes samen naar de Arcadehallen zouden gaan.

PacMan werd ontwikkeld door Tohru Iwatani die voor Namco werkte. Het pacman figuurtje is geïnspireerd op een pizza. Iwatana wilde een figuurtje hebben dat werd geïnspireerd op cake en toetjes, omdat hij die items in combinatie zag met vrouwen.Onlangs heeft Yvonne nog een heel profiel gemaakt over PacMan. Toch leuk om te lezen dat dit gele wezentje voor ons vrouwen is verzonnen! Toch?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.