Afgelopen zondag was het weer zo ver, de 5de editie van Gamekings Live in de Mustsee bioscoop in Delft.De games die deze editie getoond werden waren erg goed. Zo konden we gezellig karten met ModNation Racers en doken we in de wereld van Alan Wake. Jeugdsentiment vonden we tijdens het kijken naar Transformers: War for Cybertron. Toen konden we even lekker de chaos in tijdens het zien van Split/Second: Velocity, gevolgd door wat real life action met UFC Undisputed 2010. We konden nog wat racen met Blur en als laatste gingen we naar het Wilde Westen met Red Dead Redemption.

Veel van de games die we te zien krijgen werden ook live gespeeld, door de mannen van Gamekings of door het publiek. Zo mochten een aantal mensen uit het publiek kennis maken met ModNation Racers. Ik was een van de gelukkigen. Met nog drie andere mensen ging ik het spel spelen. Helaas voor mij, ging dat niet zo goed en eindigde ik als laatste. De winnaar ging naar huis met een exemplaar van ModNation Racers. Ook Blur was een van de games die getest mocht worden door het publiek. Ik ben zelf niet zo’n fan van racing games, maar zo’n groot scherm maakt veel goed!

Ik heb echt genoten van Alan Wake. Omdat het nogal een ‘griezelig’ spel is, is zoiets prachtig om te zien op een groot scherm. Zeker met het geluid van de bioscoop, kwam het spel goed tot zijn recht. In het verhaal vecht je voornamelijk tegen de Darkness en is licht erg belangrijk. Dit zorgde voor een aantal leuke schrik momenten tijdens de demo.

Van Transformers: War for Cybertron kregen we een uitgebreide demonstratie. Je kunt in het spel 2 kanten kiezen, die van de Autobots of de Decepticons. Van beide delen van het spel kregen we een stuk te zien. Ik moet zeggen dat ik de graphics wat tegen vond vallen maar ik ben ook geen echte Transformers fan, dus misschien ligt het daar wel aan.

Ook Split/Second: Velocity was prachtig om te zien op zo’n groot scherm. Ondanks dat het het 2de race spel was wat we te zien kregen was er een duidelijk verschil in beide games te zien. Bij Split/Second: Velocity gebeurt er erg veel om je heen. Veel chaos en explosies. Het spel blijft veranderen, en geen enkel rondje wat je rijdt is hetzelfde.

Voor UFC Undisputed 2010 kregen de mannen van GameKings de hulp van een van de karakters uit het spel, Stefan Struve. Stefan is een echte UFC fighter, en wat is er nou leuker om een game te demonstreren waar je zelf in zit! Aan het eind van de demo gaf Stefan nog een paar gesigneerde handschoenen weg aan degene met de beste vraag.

Toen kwam het spel waar de meeste mensen voor naar delft gekomen waren, Red Dead Redemption. Ik wist niet zo goed wat ik er van moest verwachten, maar ik was zeer snel onder de indruk! Het spel speelt zich af in het Wilde Westen en het zag er echt prachtig uit. Deze demo duurde ook het langst maar dat was het ook wel waard. Voor het publiek waren er nog 5 posters die uitgedeeld werden aan de mensen met de beste vragen.

Helaas was daarna de 5de editie van GameKings live al weer aan zijn einde gekomen. Iedereen kreeg nog even de mogelijkheid om de spellen zelf te spelen, en we kregen allemaal een leuke goodie bag met spullen van Red Dead Redemption.
Het was al met al een zeer gezellige en geslaagde dag ondanks mijn nederlaag voor het hele publiek haha! Op naar de 6de editie zal ik zeggen!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.