Op internet schoof er weer een game aan me voorbij: cooking academy. Ideaal voor casual friday! Welkom weer bij deze nieuwe editie!


In cooking academy, word je opgeleid tot kok. Je wordt hier uiteraard bij begeleid door een aantal experts! Het spel begint met een intro waarin wordt uitgelegd wat de bedoeling is, in deze intro maak je ook kennis met je eerste begeleidster. Hierna moet je meteen aan de bak! Je begint met ‘gewoon’ koken. In eerste instantie moet je tien ‘appetizers’ bereiden. Dit zijn de makkelijkste gerechten. Voor ieder bereid gerecht ontvang je punten. Uiteraard geldt voor dit spel ook: hoe meer punten, hoe beter je bent.


In het begin van het spel ga je dus aan de slag met de tien ‘appetizers’. Iedere ‘appatizer’ bestaat uit een aantal handelingen die je moet verrichten, deze handelingen variëren van snijdwerk, tot mixen tot bakken. Per handeling loopt er een kookwekker mee, het is de bedoeling dat je iedere handeling binnen de door de kookwekker aangegeven tijd afhandelt. Sneller is nog beter, want dan ontvang je extra punten! Met deze punten spaar je voor ‘awards’, die natuurlijk niet misstaan in je kast!De handelingen moet je verrichten door met je muis te bewegen en te klikken (vergelijkbaar met de Cooking mama-games). Je moet bijvoorbeeld met je muis bepaalde figuren volgen, zodat je ‘hand’ op het scherm op een bepaalde manier in een kom roert. Het is even wennen om álles met je muis te moeten doen, maar opzich reageert het spel prima op de bewegingen. Als je alle ‘appatizers’ met minstens een C (voldoende) hebt afgerond, mag je examen doen. Als je dit examen haalt, mag je verder met het tweede deel van je opleiding: ‘breakfast’. Ook hier moet je weer een aantal gerechten afronden voordat je examen mag doen, enzovoorts.


De gerechten die je bereidt, kun je in het echt ook maken. De recepten en ingredienten zie je tijdens het bereiden, maar kun je ook nalezen in een apart hoofdstuk. Voor een aantal van ons vast erg leerzaam (ja hoor, ook voor mij!). Natuurlijk heb je op een gegeven moment je opleiding afgerond en wat er dan gebeurt… Dat blijft ook voor mij een geheim want mijn 80 minuten van de testversie waren alweer voorbij! Deze game is te downloaden op http://www.fenomen-games.com/cooking-academy.htm. De volledige versie kost $9,99. De trial-versie kun je hier ook downloaden, hiermee kun je het spel 80 minuten spelen.

About LadyPatries

Gamer, Moeder, Vrouw van <3

View all posts by LadyPatries

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.